Hétfő hajnalban a Thököly úton nehezményezte egy külföldi pár az őket fuvarozó taxisofőrnél, hogy kicsit sokat kell fizetniük az útért. Elmondásuk szerint ezresével pörgött a taxióra. Ezt követően nagyjából 20 taxis körbevette a férfi utast, és nézte, amint 3-4 társuk a földre küldi és úgy püfölik tovább. Az áldozat barátnője megpróbált közbeavatkozni, mire gázspray-vel lefújták.

Az Origo egy éppen arra haladó szemtanú elmesélésén keresztül közli a történteket. Ő hívta a rendőröket. Az ő közbenjárásának köszönhetően menekültek el a helyszínről a taxisok. A kiérkező rendőrök közel két órát töltöttek az áldozatokkal a helyszínen. 

A rendőrség annyit megerősített az esettel kapcsolatban, hogy önbíráskodás miatt nyomoznak, valamint egy férfit már elő is állítottak.

A rablás gyanúja viszont nem merült fel, pedig állítják, miután késsel is megfenyegették őket, még a fiú pénzét is elvették.

A BKK posztunk megjelenése után azt válaszolta kérdéseinkre:

A BKK-hoz eddig nem érkezett hivatalos bejelentés ezzel a sajnálatos esettel kapcsolatosan, mi is a sajtóból értesültünk a történtekről. Felvettük a kapcsolatot a rendőrséggel az ügy kapcsán, amennyiben megkapjuk a szükséges adatokat, akkor tudjuk megkezdeni a történtek kivizsgálását. Hasonló esetben az arra illetékességgel és hatáskörrel rendelkező hatóságokon kívül bejelentést tehetnek a BKK-nál is a sértettek, az érintett taxitársaság vagy olyan szemtanúk is, akik bizonyítékkal rendelkeznek az üggyel kapcsolatban.