Emberölés kísérlete és más bűncselekmények miatt állították a Szekszárdi Törvényszék elé azt az olasz férfit, aki több alkalommal, válogatott kegyetlenségeket követett el nevelt gyermekeivel. A másodrendű vádlott a gyerekek anyja, aki a vád szerint végignézte a kínzásokat.

A fejét a víz alá nyomta, és ordította, hogy meg fogsz halni!

A vádirat szerint a szekszárdi nő 2014 év elejétől élt együtt az olasz férfival, akivel közösen nevelték az asszony három kiskorú gyermekét. A nevelőapa viszont a két nagyobbat - akik akkor 10 és 9 évesek voltak - rendszeresen terrorizálta és bántalmazta.

A legnagyobb gyermeket bevitte a fürdőszobába, majd a félig vízzel tele engedett kádban a gyermek fejét hosszasan a víz alá nyomta, miközben azt hangoztatta, hogy a gyermek meg fog halni. Megismételte a másik gyermekkel is, amikor kevesebb vizet engedett a kádba. Tenyérrel többször megütötte és közben azt ordította, hogy a gyermek meg fog halni, ha elmeséli az iskolában a történteket.

- áll a vádiratban.

A bíróságon kitértek arra is, hogy a férfi majdnem eltörte az egyik gyerek lábát úgy kicsavarta. Ezután teljes erővel belevágta a fali radiátorba, úgy, hogy a gyerek nem tudott utána felállni. Végül a szomszédok hívták a rendőröket. A három gyermeket még aznap kiemelték a családból.

Az anya nem tudta megakadályozni

A bíróságon a nevelőapa fenntartotta a korábbi vallomását, amiben mindent elismert, annyit fűzött hozzá: "nem akarta, de nagyon ideges volt".

Az anya viszont nem érzi magát bűnösnek, holott végig otthon volt és a szeme láttára történtek a bántalmazások.

 "Próbáltam közéjük állni, de nem tudtam. Amikor telefonon segítséget akartam kérni, kicsavarta a kezemből." - vallotta a tárgyaláson. A bírónak arra a kérdésére, hogy miért nem szólt legalább a szomszédoknak, azt válaszolta, hogy szerinte nem segítettek volna.

Az igazságügyi orvosszakértő szerint a férfinek személyiségzavara van, de az nem akadályozta abban, hogy cselekménye következményeit felismerje. A gyerekek nevelőszülőkhöz kerültek, az anya kéthetente látogatja őket. 

Az ügy tárgyalása október elején folytatódik.