Egy brit díler, a 29 éves Levi Watson az Instagramon kérkedett a drogüzletből szerzett vagyonával: menő luxusautókkal és Rolex órákkal pózolt, máskor meg 20 fontos bankókkal megpakolt kádban fürdött. A bökkenő csak az volt, hogy nem volt bejelentett jövedelme, így amikor a rendőrök kopogtattak az ajtaján, nem tudta megmagyarázni, honnan volt pénze ilyesmikre. A bíróság kábítószer-kereskedelemben találta bűnösnek és 7 év börtönre ítélte.

A Wolverhamptonban élő Levi Watson egy banda tagjaként terjesztett kokaint és heroint. Az üzlet rengeteg pénzt hozott a konyhára, ő meg valamiért jó ötletnek gondolta, hogy több mint 4500 követőjével is megossza, mire költötte azt. Letartóztatása előtt hat héttel még egy helikopterben egy fehér Ferrari motorháztetején fotózkodott.

Imádta a drága holmikat

„Láttál már 100 lepedőt? Ha nem, akkor így néz ki”

– írta egy másik képhez, amin három méregdrága karórát tett egy Porsche Panamera sebváltója köré.

Levi Watson azt is fontosnak tartotta megosztani, hogy milyen híres embereket ismer. Egy marbellai bulin például a Premier League-ben játszó Andre Gray focistával állt össze egy fotóra.

A drogokról rappelt

A díler nemcsak az Instagramon, hanem a YouTube-on is aktív volt. Prezi néven töltött fel rapvideókat az oldalra. Legnépszerűbb számát, a Hells Kitchen-t, ami a drogokról és a pénzről szól, eddig 30 ezren látták.

Az egész bandát lecsukták

A díler fényűző életének egy rendőrségi akció vetett végett, amelynek során a banda 13 tagját vették őrizetbe. A bíróság együttesen több mint 130 évnyi börtönbüntést szabott ki rájuk. 

A drogok életeket és közösségeket tehetnek tönkre, ezért az ítéleteknek erős figyelmeztetésként kell működniük, hogy az ilyen bűncselekmények résztvevői is érezzék, a törvény teljes erejével fog lecsapni rájuk

– mondta el Warren Morre, a West Midlands Rendőrség szervezett bűnözés elleni osztályának nyomozója.

Egy másik rendőrtiszt, David Jamieson pedig a következőket nyilatkozta Levi Watson ügye kapcsán:

„Remélhetőleg a készpénzzel teli kád és a rózsaszín pezsgő emléke majd melegen tartja éjszakánként, miközben a rácsok mögött tölti a következő hét évet."

Via Mirror