A 32 éves Gilberto Valle azzal érdemelte ki a kannibál zsaru becenevet, hogy meg akart enni több mint 100 nőt, köztük saját exfeleségét. A férfi soha nem jutott el a cselekvésig, csak internetes fórumokban fejtette ki a nemi erőszakról, emberek megfőzéséről és elfogyasztásáról kapcsolatos elképzeléseit. Például ilyeneket:

"Azon gondolkoztam, hogy odakötözöm a nő testét valamilyen eszközhöz... megfőzőm lassú lángon és életben tartom, amíg csak lehetséges."

A bíróság végül felmentette, de az eljárás során 21 hónapot töltött börtönben.

Ha azt hiszi, hogy ezek után nem talál magának partnert, nagyot téved: saját bevallása szerint legalább 50 nő ajánlkozott fel neki némi szex reményében.

Szabadulása után lett nőcsábász

Gilberto Valle iránt azután kezdtek érdeklődni a nők, hogy 2014 júliusában kiszabadult a börtönből. Olyasmiket írtak neki, hogy örülnek a felmentésének, és remélik, jól megy a sora.

Egy csomóan amiatt kerestek meg, mert érdekelte őket az ügyem. Néhányukkal többet is csevegtem és randit kértem tőlük. Minden nyilvános, ami velem történt, ezért nincs gondom azzal, hogy őszintén válaszoljak a kérdéseikre

– mondta el a férfi egy interjúban.

Kínai étteremben randizott

Az exrendőr egy hónappal ezelőtt tette meg a következő lépést: egy kínai étteremben találkozott egy huszonéves brooklyni nővel, akit az interneten ismert meg.

Miután egy jó darabig a Facebookon csevegtünk, én kezdeményeztem és elhívtam randira. Eredetileg nem New Yorkból származik, ezért körbevezettem a városban és mindenféle turistás dolgot csináltunk.

Gilberto Valle az Empire State Building tetejére és egy stand-up estre vitte el a jog iránt szenvedélyes érdeklődést mutató lányt. A reménybeli kannibál szerint a találka pompásan sikerült és jól kijöttek egymással. Partnere egyébként azon az állásponton volt, hogy teljesen nonszensz, ami vele történt, mert mindenkinek van valami kattanása, de ezért nem szabad senkit elítélni.

Az exfelesége buktatta le

A férfit az exfelesége, Kathleen Mangan nyomta fel a rendőrségen, miután egy kémprogram segítségével rábukkant a kannibalizmusról szóló csevegésekre az otthonukban lévő számítógépen. Gilberto Valle őt is meg akarta enni, egy másik nő elrablására pedig 5000 dollárért, mintegy 1,4 millió forintért vállalkozott volna. Felesége és lánya azonnal elhagyta, a rendőrség elbocsátotta, majd a bíróság emberrablásra irányuló összeesküvésben találta bűnösnek. Összesen 21 hónapot töltött a börtönben, míg végül a bíró a korábbi döntést felülvizsgálva felmentette, mert úgy ítélte meg, hogy emberevő vágyai csupán fantáziák voltak.

Könyvet ír magáról

Gilberto Valle jelenleg egy könyvön dolgozik, ami a gyermekkorától kezdve vezeti el az olvasókat a kannibalizmusig. Elöljáróban elmondta, hogy először a kötözős pornó keltette fel az érdeklődését, aztán hirtelen emberevős weboldalakon találta magát.

Az embereknek nem kell elfogadniuk, hogy mi az, ami szexuálisan izgat, a gond inkább az, hogy egy ártatlant dugtak börtönbe a gondolatai miatt. 21 hónapot töltöttem a rácsok mögött olyan bűnökért, amiket nem követtem el és soha nem is akartam elkövetni.

Annak érdekében, hogy története kellően lebilincselő legyen, az exrendőr Brian Whitney szellemírót bízta meg a könyv megírásával.

Terápiára jár

A férfinak már munkája is van, építőmunkásként dolgozik egy barátja vállalkozásában. Ezzel párhuzamosan terápiára jár, de nem azért, mert emberi húst akart enni, hanem azért, mert a magánzárkában töltött idő annyira megviselte, hogy azóta rémálmai vannak és képtelen csukott ajtónál aludni.

Via Jezebel, New York Post