DBZOL20160925002

Így néz ki a Teréz körúti üzlet feletti lakás a robbanás után

2016.09.25. 18:19 Módosítva: 2016.09.25. 18:20

Az összes ablaka betört, a szilánkok faltól falig repültek, de azt egyelőre nem tudni, hogy a speciális gépek mennyire rongálódtak meg abban az első emeleti Gerinc Műhelyben, ami alatt (és előtt) szombaton késő este valami felrobbant. Szedlacsek Enikőt, a Teréz körúti lakás bérlőjét a rendőrök vasárnap öt percre engedték be az épületbe, legközelebb hétfőn mehet vissza.

A kárfelmérés csak holnap kezdődik. A szomszéd lakóval beszéltem, aki itthon volt tegnap este. Azt mondta, hogy még a szék is megemelkedett vele, akkora erejű volt a robbanás.

A detonációban a Budapesti Rendőr-főkapitányság két gyalogos járőre – egy férfi és egy nő – is megsérült. A Velvet információja szerint a fiatal rendőrnő nyílt koponya- és lábszártörést szenvedett és az intenzív osztályon ápolják, állapota életveszélyes.

A rendőrség legfrissebb közleménye szerint mindkét rendőr állapota stabilizádott.

Nem kizárt, hogy a két rendőr egy gazdátlan csomagot akart megnézni, akkor következett be a detonáció. Az M1 úgy tudja, hogy a köztéri kamerák felvételén az látható, ahogy valaki elhelyez egy csomagot, vagy táskát a helyszínen a robbanás előtt. A rendőrség vasárnap fél 7-kor tart sajtótájékoztatót, akkor derülhet ki, hogy pontosan mi történt.

Frissítés: Hétfőn bejutottunk a lakásba is, ahol a bérlő már az üvegezőket várta. Szedlacsek Enikő kedden már nyitni akar.