15 év után sikerült elfognia a rendőröknek Jaworski Z-t, a lengyel férfivel szemben a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság nemzetközi elfogatóparancsot adott ki, mert a távollétében több rablás és fegyveres rablás miatt kiszabott 16 éves fegyházbüntetésének letöltését 15 éve nem kezdte meg. Azóta bujkált Európában. 

Hat álnevet használt 

Végül egy közúti ellenőrzésen bukott le. A rendőrök megállapították, hogy a jármű forgalmi engedélye és a rendszáma is jó minőségű hamisítvány. A kocsijában a rendőrök olyan olasz rendőrségi iratokat találtak, amelyekből kiderült, hogy a férfi hat álnevet használt és mindegyikkel kiutasították már Olaszországból. 

Lengyel, osztrák és német rendszámokat, félig kitöltött forgalmi engedélyeket is találtak nála a XIII. kerületi albérletében. Emellett feszítővasat, lengyel szélvédő rendszám-címkéket, mobiltelefonokat, SIM kártyákat, laptopot, pendrive-ot, és nyomtatókat foglaltak le a rendőrök.

A férfi elismerte, hogy azonos az 51 éves lengyel Jaworski Z.-vel. Kiderült róla, hogy a lengyel hatóság is körözte jelentős értékre bűnszervezetben elkövetett lopás és orgazdaság miatt.