Testőrével akarta megöletni dekoratőrét a szaúdi király lánya

2016.10.04. 09:19

Szalman szaúdi király lánya, a 42 éves Hassa hercegnő még szeptember 26-án rágott be egy dekoratőrként és festőként ténykedő munkásra, mert az a mobiljával kezdett fotózgatni párizsi rezidenciáján. Annyira dühös lett rá, hogy ráparancsolt testőrére, ölje meg az 52 éves férfit. A kívánt retorzió ugyan elmaradt, de a melós így sem úszta meg valami olcsón. A testőr megkötözte, megverte és a hercegnő lábának csókolgatására kényszerítette.

„Öld meg ezt a kutyát, nem érdemli meg, hogy éljen”

– szaladt ki az utasítás Hassa hercegnő száján.

Négy órán át sanyargatták

A munkás megpróbáltatásai közel négy órán át tartottak. Ezután kidobták a lakásból, majd figyelmeztették, soha ne térjen vissza. A férfi az elszenvedett sokk és zúzódások hatására egy teljes héten át nem tudott dolgozni. A lakásba már nem is tért vissza, de azért jelezte, hogy szeretné megkapni jussát a 16 ezer font, vagyis mintegy 57 millió forint értékű munka után és hátrahagyott szerszámaira is igényt tartana.

Lecsukták a testőrt

A testőrt a múlt hét folyamán vették őrizetbe a francia rendőrök. Vele szemben fegyveres erőszak (mert volt nála pisztoly), emberrablás és emberrablásban való segédkezés gyanújával indult eljárás. A férfit két napos őrizet után október elsején, szombaton hallgatta meg a bíróság.

A testőr máshogy emlékszik 

A testőr vallomásából kiderült, a hercegnő heves reakcióját az váltotta ki, hogy attól tartott, a munkás a médiának akarja eladni a lakásában készült képeket. A bíróság azonban úgy vélte, a festőknél és dekoratőröknél teljesen normális dolognak számít, hogy lefotózzák a munkájukat. A testi fenyítést illetően a testőr úgy fogalmazott, hogy a hercegnő utasítására csak a "szükséges minimum" erőfeszítést tette a dekoratőr visszatartása érdekében. Ügyvédje, Elite Hatem pedig tagadta, hogy az incidens úgy történt, ahogy a sértett elmondta.

„Több mint 20 ember volt a lakásban. Hogy lehet, hogy azokat a tényeket, amelyeket a panaszos körvonalazott, senki nem vette észre?”

– firtatta az ügyvéd.

A hercegnő tagadta bűnösségét

Hassa hercegnő a botrány miatt elhagyta Párizst, de tagadta, hogy bármely vádpontban is bűnös lenne és diplomáciai mentességet kért. Szalman király lánya a beszámolók szerint gyakori látogatónak számít a városban, ahol apja pénzéből él fényőzű életet. 

Via Daily Mail