Késő délután még nem lehetett biztosan tudni, de az Origo biztos, többször ellenőrzött forrásból megtudta, hogy DNS-minta alapján azonosították az elkövetőt. A Teréz körúti robbantás gyanúsítottját egy Zala megyei településen kapták el, de nem működik együtt a rendőrséggel, nem mond semmit.

Az esetről: a detonációban életveszélyesen megsérült a BRFK két gyalogos járőrje, egy 23 éves nő és egy 26 éves férfi.

A robbantás után tartott sajtótájékoztatón Papp Károly országos rendőrfőkapitány azt mondta, hogy a támadó

ki akarta végezni a rendőröket,

és hajtóvadászatot indított a férfi ellen, aki házilag készítette a robbanóanyagot és egy távirányítóval hozta működésbe a bombát. Bár 10 millió forint nyomravezetői díjat is felajánlottak, azt egyelőre nem tudni, hogy ez segíthetett-e abban, hogy a férfit elfogják.

A robbantás után csaknem egy napig semmit nem lehetett tudni arról, hogy pontosan mi történt. A támadóról készült első – és viszonylag rossz minőségű felvételeket – a robbantás után két nappal, szeptember 26-án hozták nyilvánosságra. A detonációtól néhány méterre lévő éjjel-nappali szolárium külső kamerája azt is felvette, amikor a két rendőr felrobban.

A kiadott felvételek ellenére a hatóságok nem tudták elfogni a támadót. Egy héttel a robbantás után, a Központi Nyomozó Főügyészség október 1-jén este újabb felvételeket tett közzé a horgászsapkás férfiról, amelyekből kiderült, hogy a támadó a robbantás előtt egy Teréz körúti élelmiszerboltban vásárolgatott.

A Központi Nyomozó Főügyészség előre kitervelten, több ember és hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlete elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást.