24 éve veszett nyoma, holtteste most egy hordóból került elő

2016.10.21. 09:45

Egy német nő, Franziska S. 1992-ben, 26 éves korában Hannoverben tűnt el. Holttestét idén szeptemberben találta meg a rendőrség egy fémből készült hordóban, ami férje garázsában volt.

Franziska S.
Franziska S.
Fotó: Hannoveri rendőrség

Bár a nőnek 24 éve veszett nyoma, a rendőrség szerint eltűnéséről senki nem tett bejelentést. Rokonaival, akikkel nem voltak túl közeli viszonyban, valószínűleg a férj hitette el, hogy szétmentek, majd felesége külföldre költözött. Állítólag egy üzenetet is írt nekik Franziska S. nevében. 

A családtagok végül 2013 mentek el a rendőrségre, de az 52 éves férjet csak idén tavasszal hallgatták ki. Vallomásában a férfi ellentmondásosan fogalmazott, ezért gyanús lett a rendőröknek. Amikor aztán szeptemberben nemünsteri otthonában keresték fel, az illető bevallotta, hogy 1992-ben egy veszekedés során fojtotta meg feleségét. A nyomozóknak azt is elárulta, hogy a holttestet egy hordóba tette, ráforrasztotta a tetejét, majd amikor elköltözött, magával vitte azt.

A férfit őrizetbe vették és emberöléssel vádolták meg, de az ügyészség később ráeszmélt, hogy a bűncselekmény közben elévült, ezért kénytelenek lesznek szabadon engedni őt.

Via local.de