A Nagykátai Járási Ügyészség lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki 15 fegyvert és csaknem 2000 lőszert tartott engedély nélkül Nagykátán a garázsában. 


A bűnügy vádlottja korábban biztonsági őrként dolgozott. Hosszú idő óta szenvedélye volt a fegyverek, lőszerek gyűjtése és ápolása. A lőfegyvereket, lőszereket börzéken szerezte meg, találta vagy ajándékba kapta.

DSCF6778

A Nagykátai Rendőrkapitányság 2015 decemberében házkutatást tartott a férfi házánál. A garázs felett kialakított álmennyezet és a födém között a rendőrök egy rejtett tárolóra akadtak, ahonnan 15 olyan lőfegyver és csaknem 2000 lőszer került elő, amelyek tartására a vádlottnak nem volt engedélye.

A vádlott a fegyverek egy részét átalakította: a hatástalanított fegyvereket visszaélesítette, néhány fegyvert több fegyver alkatrészeiből állította össze. A házkutatás során előkerült és lefoglalt lőfegyverek és lőszerek működőképesek, emberi élet kioltására alkalmasak.

A rendőrségi nyilvántartás szerint a vádlottnál lefoglalt lőfegyverek bűncselekmény elkövetésével nem hozhatók kapcsolatba. A Nagykátai Járási Ügyészség lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés bűntettével vádolja a férfit. 

Forrás: Ügyészség