Emberi hamvak miatt ürítették ki az New York-i operaházat

2016.10.30. 09:39

A New York-i Metropolitan Operaházat október 29-én, szombaton este kellett kiüríteni, mert valaki gyanús fehér port szórt a zenekari árokba. A rendőrség néhány óra múlva közölte, hogy valószínűleg emberi hamvakról lehet szó.

Rendőrök a Metropolitan Operaház előtt
Rendőrök a Metropolitan Operaház előtt
Fotó: Dylan Hayden / Facebook

A világhírű operaházban éppen Gioachino Rossini négy felvonásos operáját, a Tell Vilmost adták elő, amikor a második szünetben Sam Neuman, a Met szóvivője bejelentette, hogy felfüggesztik az előadást, mert valaki a nézőtér soraiból gyanús port szórt be a zenekari árokba.

Az operát azonnal kiürítették és kihívták a New York-i rendőrség terrorellenes csoportját. A helyszínre mentő is érkezett, de csak egy vendég szorult ellátásra. John Miller, a New York-i rendőrség helyettes vezetője néhány órával később egy sajtótájékoztatón jelentette be: valószínűleg emberi hamvakról van szó.

Tanúvallomásokból kiderült, hogy egy férfi néhány nézővel közölte: kifejezetten azért érkezett a Metropolitan operába, hogy ott szétszórja mentorának hamvait.

A rendőrség már tudja, ki az illető, de eddig nem akadtak a nyomára. Ha bebizonyosodik, hogy tényleg emberi hamvakat szórt szét, akkor a férfi tette nem feltétlenül minősül bűncselekménynek. Bár az egészségügyi előírásokat valószínűleg így is sikerült megsértenie.