A hét elején a brit és az olasz sajtót is bejárta a hír, hogy október 31-én, hétfőn Londonban egy balesetben életét vesztette Filippo Corsini. A 21 éves fiatalember a toszkánai Corsini család legifjabb sarja volt, felmenőitől hercegi címet örökölt. 

A brit fővárosban járt egyetemre (a Regent's University hallgatója volt), és amikor a belvárosban kerékpározott, valahogy egy tehergépjármű kerekei alá került. A kamion több mint 25 métert haladt még az ütközés után, mire meg tudott állni, Corsini a helyszínen meghalt, a 42 éves sofőr ellen vizsgálatot indítottak.

A fiatalembert az egyetem a következő tweettel gyászolja:

Az alábbi képen a család jelenlegi fejét, a legidősebb Filippo Corsinit láthatja feleségével, Sabina Corsinival. Az eredetileg gazdag kereskedőkből álló család a XIV. századtól kezdve tett szert mind nagyobb befolyásra Firenzében, a Corsiniak közül sokan politikusok lettek, de az 1301-ben született Andrea Corsinit szentté avatták, míg Lorenzo Corsini pápa volt – XII. Kelemen néven, 1730-tól 1740-ig –, ő kezdeményezte a római Trevi-kút elkészítését.

A Corsini család bor- és olívaolaj-termeléssel foglalkozik jelenleg, valamint több történelmi jelentőségű ingatlan is a tulajdonukban áll. Ezek látogathatók, illetve kiadják őket eseményekre, filmforgatásokra. Bár a fiatal Filippo Corsini az utóbbi időben Londonban tanult, gyakran hazalátogatott Olaszországba. A család a halálhírrel kapcsolatban nem adott ki közleményt, de több rokon és barát feltette a Facebookra részvétnyilvánítását.