17 éven át rejtőzködött, és próbált feltűnés nélkül élni az a nő, akit azzal gyanúsítanak, hogy 1998-ban megölte újszülött kisbabáját, majd a holttestet egy szemetes konténerbe rejtette. A rendőrök 17 évvel később, tavaly októberben kopogtattak az ajtaján, de a nő nem lepődött meg, mintha várta volna őket, együttműködő volt és csak annyit kérdezett: 

mit kaphatok én ezért?

A 35 éves asszony tárgyalása november 15-én kezdődött a Székesfehérvári Törvényszéken. Ezúttal nem akart vallomást tenni, de a rendőrség szerint elfogása után részben beismerte tettét. Akkor annyit mondott, hogy csecsemője születésekor nagyon megijedt, rossz döntést hozott, és nagyon megbánta. 

Az állatszőr sem vezetett nyomra

A rendőrségre 1998. október 1-én érkezett bejelentés arról, hogy Székesfehérváron, a József Attila utcában egy újszülött holttestét találták meg egy szeméttárolóban. Az igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a baba élve született és megölhették.

A kislány holtteste ágyneműbe és reklámszatyorba volt csomagolva, szájába gyerekzoknit tömtek.

A rendőrök akkor tucatnyi tanút hallgattak meg, a lakosság segítségét is kérték, az ágyneműt több médiumban bemutatták, de az anyát nem sikerült megtalálniuk.

Az ágyneműben talált állatszőr alapján azt feltételezték, hogy az elkövető háziállatot tart, a baba szájában talált gyerekzokni kapcsán pedig arra következtettek, hogy a tettes másik kisgyermeket is nevel, de mindezek ellenére sem sikerült azonosítani az elkövetőt.

A Zsaru Magazin később arról számolt be, hogy a nyomozás alatt gyanúsítottként került képbe egy fiatal nő, akiről a környezetében élők elmondták, hogy kutyasétáltatás közben furcsán összefogta magán a kabátját, és mintha alkatában is változás állt volna be, őt azonban egy nőgyógyászati vizsgálat tisztázta.