18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

fortepan 31090

17 évig bujkált az anya, aki zoknival fojtotta meg újszülött kislányát

2016.11.15. 18:09

17 éven át rejtőzködött, és próbált feltűnés nélkül élni az a nő, akit azzal gyanúsítanak, hogy 1998-ban megölte újszülött kisbabáját, majd a holttestet egy szemetes konténerbe rejtette. A rendőrök 17 évvel később, tavaly októberben kopogtattak az ajtaján, de a nő nem lepődött meg, mintha várta volna őket, együttműködő volt és csak annyit kérdezett: 

mit kaphatok én ezért?

A 35 éves asszony tárgyalása november 15-én kezdődött a Székesfehérvári Törvényszéken. Ezúttal nem akart vallomást tenni, de a rendőrség szerint elfogása után részben beismerte tettét. Akkor annyit mondott, hogy csecsemője születésekor nagyon megijedt, rossz döntést hozott, és nagyon megbánta. 

A tragédia felkavarta az egész környéket 1998 októberében.
A tragédia felkavarta az egész környéket 1998 októberében.
Fotó: Police.hu

Az állatszőr sem vezetett nyomra

A rendőrségre 1998. október 1-én érkezett bejelentés arról, hogy Székesfehérváron, a József Attila utcában egy újszülött holttestét találták meg egy szeméttárolóban. Az igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a baba élve született és megölhették.

A kislány holtteste ágyneműbe és reklámszatyorba volt csomagolva, szájába gyerekzoknit tömtek.

A rendőrök akkor tucatnyi tanút hallgattak meg, a lakosság segítségét is kérték, az ágyneműt több médiumban bemutatták, de az anyát nem sikerült megtalálniuk.

Az ágyneműben talált állatszőr alapján azt feltételezték, hogy az elkövető háziállatot tart, a baba szájában talált gyerekzokni kapcsán pedig arra következtettek, hogy a tettes másik kisgyermeket is nevel, de mindezek ellenére sem sikerült azonosítani az elkövetőt.

Egy szemetes konténerbe, szatyorba és ágyneműbe csomagolva rakta anyja a halott csecsemőt.
Egy szemetes konténerbe, szatyorba és ágyneműbe csomagolva rakta anyja a halott csecsemőt.
Fotó: Police.hu

A Zsaru Magazin később arról számolt be, hogy a nyomozás alatt gyanúsítottként került képbe egy fiatal nő, akiről a környezetében élők elmondták, hogy kutyasétáltatás közben furcsán összefogta magán a kabátját, és mintha alkatában is változás állt volna be, őt azonban egy nőgyógyászati vizsgálat tisztázta.