A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitánysága rablás miatt indított nyomozást egy ismeretlen férfi ellen, aki 2016. november 17-én, délután három óra körül az 1-es villamoson késsel megfenyegetett, majd értékei átadására kényszerített egy utast. A megszerzett mobiltelefonnal és készpénzzel aztán a Budafoki út/Dombóvári úti megállóban leszállt.

A megállóban kihelyezett kamerák rögzítették a férfit, így a rendőrség ezek alapján illetve személyleírás alapján keresi az elkövetőt.

A keresett férfi 20-25 éves lehet, körülbelül 175 centiméter magas, sötét, rövid hajú, vékony testalkatú. A bűncselekmény elkövetésekor fekete kapucnis kabátot, térdénél kopott farmernadrágot viselt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képeken látható férfit felismeri, személyazonosságával, vagy tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-1-381-4300 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán, a 107-es vagy 112-es központi segélyhívó számok valamelyikén.