Életükben először dolgozott együtt az a mentőápoló és mentőgépkocsi-vezető november 9-én, akiket a rendőrség azzal gyanúsít, hogy kórházba szállítás közben szexre kényszerítettek egy 17 éves lányt. A kamaszhoz a a nevelők hívták ki a mentőket a Kaffka Margit Ifjúsági Gyermekotthonba, mert a lány rosszul lett a szobájában a biofűtől és a mellé elfogyasztott alkoholtól.

A gyerek nem akart a mentőkkel menni, és információnk szerint már az otthonban azzal fenyegetőzött, hogy baj lesz, ha elviszik.

A lányt végül a Péterfy Sándor utcai kórházba szállították, de mivel útközben hánynia kellett, a mentőkocsi félreállt, és az ápoló ellátta a gyereket. A Blikk információja szerint a mentők ekkor tettek ajánlatot a lánynak, majd gumikesztyűben több helyen is megtapogatták.

V. Szilvia mindössze egy napot töltött a kórházban, de az orvosoknak nem, csak később a gyermekotthon nevelőinek beszélt a molesztálásról, akik aztán értesítették a rendőrséget.

Védencem kezdettől fogva részletes és következetes nyilatkozatokat tett. A fiatalkorú sértettnek viszont több verziója is van arra vonatkozóan, hogyan történt a bűncselekmény. Az általa elmondottak - az eljárás objektív adatai alapján - nélkülözik az életszerűséget és az észszerűséget.

- mondta Finta Eszter, a mentőgépkocsi vezetőjének ügyvédje.

Úgy tudjuk, a lány azt állítja, hogy a mentők egy kietlen, erdős részen molesztálták. A Velvetnek név nélkül nyilatkozó - az ügytől független - mentőgépkocsi-vezető azt mondta, hogy a mentőegységnek a beteggel a lehető legrövidebb úton és leggyorsabban kell a kórházba jutniuk. Az autókon ráadásul GPS van, amelynek segítségével a mozgó mentőegységeket az Országos Mentőszolgálat Központi Irányító Csoportjánál (KICS), egy monitoron keresztül folyamatosan követik.

Ha a mentőegységnek félre is kell állnia a beteggel - például egy újraélesztés vagy súlyosabb rosszullét miatt -, azt nem kell jelezni a mentésirányítónak. Azt viszont azonnal, ha a mentőegységnek segítségre, esetleg magasabb szintű mentőegységre van szüksége.

Az Országos Mentőszolgálat szűkszavú közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban. Szerintük súlyos és példátlan vád érte a két budapesti mentődolgozót és bíznak benne, hogy ártatlanok.

A nyomozás folyik, várjuk, hogy kiderüljön a teljes igazság. A belső vizsgálat lehetőségét ebben az esetben felülírja a rendőrségi nyomozás, amit minden eszközünkkel segítünk. Bízunk bajtársaink ártatlanságában, az ártatlanság vélelme mindenkit megillet.

A két férfit felfüggesztették állásából, és a bíróság november 14-én mindkettőjüket lakhelyelhagyási tilalom alá helyezte. A döntés ellen a Fővárosi Főügyészség viszont fellebbezett, és a mentők előzetes letartóztatását indítványozta. Kerestük a Fővárosi Törvényszéket, hogy megtudjuk, hogyan döntött a másodfokon eljáró bíróság. Válaszukban azt írták, hogy 

a kényszerintézkedés tárgyában született másodfokú döntésről csak azt követően adhatnak tájékoztatást, ha hitelt érdemlően megtörtént a határozat kézbesítése az érintetteknek és ezzel tudomást szereznek az érdemi döntésről.

A gyermekotthon felügyeleti szerve a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság, ahol a konkrét üggyel kapcsolatban a nyomozás végégig nem kívántak nyilatkozni. Kresz László, megbízott osztályvezető a Velvetnek általánosságban azt mondta, hogy amennyiben

az intézmény vezetőjének tudomására jut, hogy a bentlakó bármilyen tudatmódosító szert használ, az belső vizsgálatot és szankciókat von maga után.