Egy 53 éves brit nő, Yvonne Caylor a vád szerint május 23-án ölte meg Nikki Collingbourne nevű féltestvérét annak letchworthi otthonában, miközben álszakállat, parókát, vastag keretes szemüveget és láthatósági mellényt viselve férfinak próbálta álcázni magát. Igen, a címben jól olvasta. A gyilkos eszköz tényleg egy csirke alakú kerámiatál volt.

Yvonne  Caylor az élete felét az Egyesült Államokban töltötte, és csak tavaly júniusban utazott haza az Egyesült Királyságba. 2011-ben a 26 éves Nikki Collingbourne is kiköltözött hozzá, de 2012 augusztusában visszatért, mert együttélésük nem alakult valami zökkenőmentesen. 

Egy darabig a lakásában élt

Hazatérésüket követően Yvonne Caylor egy darabig a féltestvérénél élt, ám ez sem tartott túl sokáig. Elszaporodó konfliktusaik miatt Nikki Collingbourne tavaly októberben rakta ki a szűrét otthonából. A költözködés során a rendőrség is kénytelen volt beavatkozni, Caylor ugyanis azt állította, hogy bántalmazták. A nyomozás később megállapította, hogy panasza alaptalan volt.

Betöréssel is vádolják 

Miközben az állítólagos támadás kapcsán Nikki Collingbourne rendőrségi kihallgatása zajlott, valaki betört a lakásába, és elvitte néhány holmiját. A tettes a nővére lehetett, ami onnan derült ki, hogy Yvonne Caylor aznap felhívta féltestvére időközben elhunyt édesanyját (a testvéreknek az apjuk volt közös), arra kérve, hogy hazudjon a rendőröknek az eltűnt cuccokról. Valószínűleg úgy akarta beállítani, mintha azok az övéi lettek volna. 

Az asszony azonban a rendőrséghez fordult, és kitálalt, így Caylor ellen két vádpontban – betörés és a nyomozás akadályozása – miatt indult eljárás. Az ügyet pont május 23-án, a gyilkosság napján kezdte volna tárgyalni a bíróság. 

A rokonok találták meg a holttestet 

Az áldozat édesanyja, Hibbert-Jones a lánya segítségért akarta kérni, hogy vigye haza a kórházból, de sehogy sem tudta elérni őt. Három rokonuk ezért május 24-én, a gyilkosság másnapján elment  Nikki Collingbourne otthonához, hogy megbizonyosodjanak róla, jól van-e. Nem volt jól.

Vérbe fagyott holttestére a konyha padlóján találtak rá. A tál, amivel a feje hátsó részére mérhettek ütést, összetörve hevert mellette a földön. A halottkémi vizsgálat alapján a nőnek nemcsak fejsérülése volt, a csuklóját is mély sebek borították, amiket nem saját maga okozott. A jelek arra mutattak, hogy már eszméleten volt, amikor összevagdosták.

A nővér tagadta bűnösségét 

A térfigyelő kamera rögzítette, hogy a gyilkosságot megelőzően egy láthatósági mellényt, álszakállat és parókát viselő, alacsony és tömzsi termetű alak kopogtatott be Nikki Collingbourne lakásába. A nő ajtót nyitott, de amikor meglátta, hogy ki állt előtte, megpróbálta becsukni, támadója viszont közbelépett, és erőszakkal jutott be hozzá. Az ügyészség úgy gondolja, hogy az illető Yvonne Caylor volt, aki a térfigyelő kamerák miatt álcázta magát férfinak. A vádlott a bíróságon tagadta bűnösségét az emberölésben.

Via The Daily Mail