horoszkóp
IMG 8962

Csendesen élt a nyugdíjas házaspár, ahol a férfi megölte a feleségét, majd a metró alá ugrott

2016.11.30. 18:52

Ragyogóan éltek, sosem hallottam őket veszekedni. 

- így jellemezte az egyik lakó a Lobogó utcai házaspárt. Mégis, a gyanú szerint a 88 éves K. István megölte feleségét, majd az Ecseri úti állomáson, a 3-as metró egyik kocsija alá ugorva próbált meg véget vetni az életének. Tettét nem tudta befejezni: a szerelvény csak elsodorta, a peronra zuhant és súlyos fejsérülést szenvedett. Úgy tudjuk, állapota miatt még nem tudták kihallgatni. 

Rendőrök találták meg a holttestet

Miután az idős férfit a mentők kórházba szállították, a rendőrök a József Attila lakótelepi címére mentek, hogy a történtekről értesítsék a feleségét. A IX. kerületi lakásban azonban holtan találtak a 84 éves asszonyra.

Az elsődleges adatok szerint az asszony bűncselekmény áldozata lett. Emberölés miatt indult eljárás.

– erősítette meg a BRFK. 

Arról egyelőre a rendőrök nem nyilatkoznak, hogy pontosan mi okozta a nyugdíjas nő halálát. Csak annyit tudni, hogy súlyosan bántalmazták. 

Soha nem veszekedtek 

Lapunk a helyszínen járt, ahol a rendőrség lezárta az utcát, órákon át tartott a helyszínelés. A házban lakók, akik ismerték a házaspárt, úgy beszéltek róluk: nagyon jó házasságban éltek. Ezért nem érti senki, hogyan történhetett gyilkosság, és ha a férfi ölte meg a feleségét, annak semmi előjele nem volt.

Negyven éve ismerem őket, egy időben költöztünk a lakótelepre, és itt öregedtünk meg. Én úgy láttam, hogy nagyon szépen éltek, még veszekedni sem hallottam őket soha. Mindig ketten jártak az utcán, és bevásárolni. Magdival néhány napja találkoztam, de csak egészségügyi gondokról beszélt. A férjére soha nem panaszkodott. 

Az, hogy pontosan mi történhetett kettőjük között, ami ekkora indulatot váltott ki K. Istvánból, csak akkor derül ki, ha a nyugdíjas a kórházban magához tér, és kihallgatható állapotban lesz. A szomszédok semmit sem hallottak.