Egy kétgyermekes édesanyát, a 34 éves Sherri Papinit, még november 2-án rabolták el, amikor futni indult a kaliforniai Shasta megyében lévő otthonából. A nő három héttel később, november 24-én került elő: 240 kilométerrel arrébb, egy Sacramento melletti úton intett le egy autóst. Állapota a sokat látott rendőröket is meglepte: megláncolt, lesoványodott testét brutális kínzások nyomai borították, a bőrébe pedig valamilyen üzenetet égettek.

Sherri Papini elrablásának időrendje

November 2.: A nő nem ment el két gyermekéért a napközibe, ezért férje bejelentette eltűnését.

November 10.: A rendőrség kizárta a férjet a lehetséges gyanúsítottak köréből, mert sikeresen ment át a hazugságvizsgálaton.

November 18.: Az FBI is beszállt Sherri Papini keresésébe. Egy névtelen adományozó 50 ezer dollárt (14, 8 millió forintot) ajánlott fel az emberrablóknak az édesanyáért cserébe.

November 22.: Egy Christine Everson nevű szemtanú bejelentést tett, hogy egy reddingi kamionparkolóban két férfi társaságában, egy sötét terepjáróban látott egy nőt, aki az áldozatra hasonlított. 

November 23: Cameron Gamble, egy helyi túsztárgyaló bejelentette, hogy az 50 ezer dolláros ajánlat már nem áll, viszont a nyomravezetőnek 100 ezer dollárt (29,6 millió forintot) kínálnak fel.

November 24.: Sherri Papini Sacramento közelében intett le egy autóst az úton, majd kórházba szállították.

Egy terepjáróból dobták ki az útra

Sherri Papini azt mondta a rendőröknek, hogy elrablói terepjáróval hurcolták el arra a helyre, ahol megtalálták. A tettesek gondoskodtak róla, hogy véletlenül se tudjon idő előtt megszökni. Egy láncot tekertek a derekára, ami a jármű belsejéhez, illetve a csuklóihoz volt rögzítve. Nem is tudta, hogy mi zajlik körülötte, mert a fejére zsákot húztak.

A nő egyszer csak azon vette észre magát, hogy a terepjáró félreáll, majd kidobják az útra. Ekkor még meg volt láncolva, de hamarosan sikerült kiszabadítania egyik kezét, majd az addig a fején lévő zsákkal integetve állított félre egy autóst, aki értesítette a rendőrséget. 

A kórházban találkozott férjével

A nő férje, Keith Papini az ABC News-nak nyilatkozva idézte fel a pillanatot, amikor három hét után végre újra láthatta feleségét. 

A rendőrtisztek figyelmeztettek, hogy készüljek a legrosszabbra. A feleségemet a kórházi ágyán láttam először. A folyamatos veréstől az arca tele volt a sárgától a fekete színig terjedő zúzódásokkal, az orrnyerge eltört. 40 kilósra lesoványodott testét zúzódások, égési sérülések, piros kiütések és láncnyomok borították. A hosszú szőke haját, amiről mindenki ismerte, levágták. Meg is billogozták őt, éreztem a kitüremkedő hegeket az ujjaim alatt.

Megrázó volt a találkozás 

A férj számára igazi érzelmi hullámvasutat jelentett a találkozást. Örömöt és megkönnyebbülést érzett, hogy felesége élve került elő, állapotát látva viszont émelygés és undor kerülgette. 

"Sherrit 22 napra vették el tőlünk, miközben hihetetlenül intenzív fizikai fájdalmat és komoly mentális kínokat okoztak neki"

– tette hozzá Keith Papini, aki köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik a segítségükre voltak ezekben a nehéz időkben, egyúttal pedig azt kérte az emberektől, tartsák tiszteletben a magánéletüket. 

Két nő lehet a tettes

Az elkövetőkről egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy a rendőrök két spanyolul beszélő, fegyveres nőt keresnek, akik az említett sötét színű terepjáróval közlekedtek. Az üggyel kapcsolatban sok a megválaszolatlan kérdés. Nem világos, hogy az édesanyát hol tartották fogva, ahogy az sem, hogy a kamionparkolónál látott két férfinak tényleg köze van-e az esethez. Tom Bosenko, a Shasta megyei seriff szerint a „betegesen" viselkedő emberrablók kegyetlenkedése mögött az állhat, hogy meg akarták alázni áldozatukat.  

Az, hogy pontosan mit és milyen okból égettek Sherri Papini bőrébe, szintén nem egyértelmű. A seriff szerint elképzelhető, hogy azt valamiféle üzenetnek szánták, de az sem kizárt, hogy az emberrablók a megaláztatás részeként a hatalmukat akarták kifejezni ilyen módon. 

Via ABC, The Daily Mail