Nem kerül előzetes letartóztatásba az a mentőgépkocsi-vezető és mentőápoló, akit a rendőrség szexuális erőszak bűntettével gyanúsít. A Kaffka Margit Ifjúsági Gyermekotthon nevelői még november 9-én hívták  mentőket, mert egy 17 éves lány rosszul lett a szobájában a biofűtől és a mellé elfogyasztott alkoholtól.

A lányt a Péterfy Sándor utcai kórházba szállították, de mivel útközben hánynia kellett, a mentőkocsi félreállt, és az ápoló ellátta a gyereket. A mentők a lány állítása szerint, ekkor tettek ajánlatot, majd gumikesztyűben több helyen is megtapogatták.

A 17 éves lány mindössze egy napot töltött a kórházban, de az orvosoknak nem, csak később a gyermekotthon nevelőinek beszélt a molesztálásról, akik aztán értesítették a rendőrséget. Mint a mentőkocsi vezetőjének ügyvédje, Finta Eszter a Velvetnek elmondta, a lány többféleképpen mondta el, hogyan akarták a mentők szexre kényszeríteni. A két férfi kezdettől fogva következetesen tagadta a vádakat.

A mentőápolót és társát a bíróság november 14-én lakhelyelhagyási tilalom alá helyezte, ami ellen a Fővárosi Főügyészség fellebbezett és a két férfi előzetes letartóztatását indítványozta. A másodfokon döntő bíróság ezt viszont ismét elutasította.

A két mentőt egyébként még nem szembesítették a 17 éves lánnyal, pedig a mentőgépkocsi-vezető ügyvédje, Finta Eszter szerint ügyfele ezt már tűkön ülve várja, „hogy tisztázhassák magukat”.

Az, hogy erre egyáltalán sor kerül a nyomozóhatóságon múlik. Azon kívül, hogy várjuk, hogy elbírálják az indítványainkat, nincs újabb fordulat az ügyben

– mondta a Velvetnek Finta Eszter, ügyvéd.