IMG 5296

Van egy kis fejlemény a Teréz körúti robbantás ügyében

2016.12.09. 12:21

Vallomást továbbra sem tett az a 23 éves férfi, akit a rendőrség azzal gyanúsít, hogy szeptember 24-én szándékosan robbantott fel két járőrt, de ügyvédjével újabb szakértőket kértek.

A Magyar Idők azt írja, hogy három bizonyítási indítványt is tesznek a Központi Nyomozó Főügyészségnél.

  • Antropológus szakértő bevonását kezdeményezik, hogy összehasonlítsa a gyanúsított testmagasságát a bizonyítékként becsatolt videofelvételeken szereplő vélt tettesével. A hatóságok 170-175 centiméteres elkövetőt kerestek, a gyanúsított azonban több mint 185 centiméter magas.
  • P. László fejének az összehasonlítását kezdeményezik a tettes fejéről készült felvétellel, szintén antropológus bevonásával. Arról a felvételről van szó, ami egy üzletben készült és a vélt tettes fél arca látszik, és
  • egy igazságügyi orvos szakértőt kérdeznek arról, hogy miként kerülhet egy DNS-nyom tárgyak felületére, és meddig marad meg ott olyan minőségben, hogy azonosításra alkalmas maradjon.

P. Lászlót három héttel a robbantás után, október 19-én, Keszthelyen fogták el. A bíróság október 21-én helyezte előzetes letartóztatásba, de azóta sem tett vallomást. A férfit előre kitervelten, több ember és hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlete elkövetésével gyanúsítják, amiért életfogytig tartó szabadságvesztést is kaphat.