A 69 éves budapesti férfi a vele együtt élő nőket hetekig nem engedte ki a házból, és többször súlyosan bántalmazta is őket. Az egyik asszony olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy pár nappal később a kórházban meghalt. 

2013. augusztusában költözött össze az első nővel, egy elhagyatott, XI. kerületi házban. A kapcsolatuk úgy kezdődött, hogy a férfi csaknem három héten át akarata ellenére fogva tartotta az asszonyt, az ajtóra reteszt szerelt, az ablakok pedig olyan kicsik voltak, hogy nem lehetett kimászni rajtuk. Amikor a nő megpróbált elszökni, a férfi többször súlyosan megverte,. Egyik reggel végül fogvatartója figyelmetlenségét kihasználva sikerült elmenekülnie. 

A férfi 2014. februárjában talált új élettársat, akivel ugyanúgy viselkedett,

miután a kapcsolatuk megromlott. Többször durván bántalmazta a nőt, akinek mindkét alkarja és több bordája is eltört, és súlyos mellkasi sérüléseket is szenvedett. Az asszony a férfi lányától kért segítséget. 

A rendőrséget a vádlott lánya értesítette 2015. január 22-én, miután az asszony átment hozzá, hogy segítséget kérjen. A rendőrök a súlyosan sérült nőhöz mentőt hívtak, a vádlottat pedig előállították. Az asszony néhány nappal később belehalt sérüléseibe. 

- közölte Dr. Ibolya Tibor fővárosi főügyész.

A jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfit folytatólagosan elkövetett súlyos testi sértés, személyi szabadság megsértése, és a másik sértett vonatkozásában halált okozó testi sértés bűntettével vádolják.