Az illetékes gyámhivatal felügyelő szervének, a Pest Megyei Kormányhivatalnak azután küldtük el kérdéseinket, miután kiderült szexuális erőszak bűntettével és személyi szabadság megsértésének bűntettével is gyanúsítják azt a 66 éves férfit, akinél december 15-én este megtalálták a Cegléden eltűnt 7 éves kislányt.

A gyerek két éves kora óta ugyanis nevelőszülőknél él, és mivel múlt héten csütörtökön az anya és az apa sem tudott elmenni kisebb testvéréért az óvodába, a 7 éves kislányt küldték el. (A szülők egyébként három sajátjuk mellett négy nevelt gyereket tartanak el - a szerző.) Az óvónők a Velvetnek korábban azt mondták, hogy ritkán ugyan, de előfordult hasonló eset.

A 7 éves kislány ezúttal viszont nem ért oda 5 éves húgáért, útközben ugyanis a 66 éves férfi valahogy becsalhatta a házába. A nyugdíjas gyanúsítotti kihallgatásán azt állította, hogy nem tudja, hogyan került a gyerek az otthonába, de „biztos minden úgy történt, ahogy a lány állítja.″

A megrázó eset után szerettük volna megtudni a kormányhivataltól, hogy a 7 éves kislány a történtek után maradhat-e nevelőszüleinél vagy, hogy tesznek-e bármilyen intézkedést az esettel kapcsolatban, de a gyámhivatalt felügyelő Pest Megyei Kormányhivatalnál szigorúbbak a szabályok, mint Bács-Kiskun Megyében.

A Pest Megyei Kormányhivatal álláspontja szerint súlyosan sérti a kiskorú személyiségi jogait az, hogy elhelyezéséről, elhelyezésének körülményeiről, vagy állapotáról bármilyen információ nyilvánosságra, vagy bármely média előtt megtárgyalásra kerüljön, melynek okán a kormányhivatal az általános tájékoztatáson kívül, a kiskorú személyiségi jogainak védelmében más információt nem közölhet.

A 66 éves férfit még december 15-én őrizetbe vették, a bíróság pedig december 18-án elrendelte az előzetes letartóztatását.