Több helyen pirotechnikai eszközök használata miatt kellett intézkedniük a rendőröknek szilveszter éjjel. Három esetben sérülés is történt. Egy váci családi ház udvarán például egy hatéves kisfiú kezében robbant fel egy petárda. A gyermeket súlyos kézsérüléssel szállították kórházba.

Pap Judit, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának ügyeletese az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában elmondta, a váci eset kapcsán a rendőrség kiskorú veszélyeztetésének gyanújával ismeretlen tettes ellen indított eljárást.

Az éjszaka folyamán a rendőröknek még jellemzően garázdaság és verekedés miatt akadt dolguk. Az utakon senki nem halt meg az elmúlt 24 órában, de 32 sérüléssel végződő baleset történt, nyolc emberrel szemben pedig ittas vezetés okán indult eljárás.

Update:

A mentők országszerte csaknem háromezer riasztást kaptak szilveszter éjjelén, a legtöbb az alkoholfogyasztással függött össze

– közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Mint mondta, összesen 330 embert láttak el alkoholmérgezés miatt, akik közül 52 kiskorú volt, míg pirotechnikai eszköz okozta sérülésről 17 esetben kaptak bejelentést. Emellett közlekedési balesetek, illetve verekedések, szurkálások sérültjeihez is riasztották a mentőket.