Egy 23 éves kanadai lány, Melina Roberge a nyár folyamán a Sea Princess óceánjáró luxushajó fedélzetén járta be a világot 28 éves barátnője és honfitársa, az expornós Isabelle Lagace társaságában. Két hónapos útjuk során olyan gyönyörű helyekről osztottak meg magukról bikinis képeket, mint Kolumbia, Francia Polinézia, Chile, Peru és Új-Zéland. Aztán kiderült, hogy az egész csak álca volt, és csak azért játszották el a vakációt, hogy harmadik társukkal 95 kilónyi kokaint csempésszenek Ausztráliába. Mióta szeptemberben beszámoltunk történetükről, mindketten törölték magukat az instáról, a bíróság pedig megkezdte ügyük tárgyalását. 

Egy idősebb férfival utaztak

A luxushajó augusztus 28-án kötött ki Sydneyben. Az ausztrál és a kanadai hatóságok ekkor már értesültek róla, hogy a trió nagy tételben csempészhet drogokat, ezért a rendőrök a kikötőben vártak rájuk. 35 kilónyi kokain a két nő közös kabinjából került elő, míg a maradék az ügy harmadik vádlottjánál, a 64 éves André Tamine-nál volt. Az egyelőre nem teljesen világos, hogy nekik pontosan mi köztük volt egymáshoz, ahogy az sem, hogy melyik országban vitték fel a fedélzetre a kábítószert.

Bőröndbe rejtették a cuccot

A jelek szerint a lányok nem igazán számoltak azzal a lehetőséggel, hogy esetleg lebukhatnak. A cuccot ugyanis a bőröndjükben találták meg, amire vélhetően az utolsó pillanatokban dobáltak rá néhány koszos törülközőt rögtönzött álca gyanánt. 

Életfogytiglant kaphatnak 

A 95 kiló kokain nem kispályás mennyiség. Olyannyira nem, hogy Ausztráliában egyenesen rekordnak számított. Ekkora tételben korábban még soha nem foglaltak le drogot hajóról (és repülőről sem). Az ausztrál hatóságok szerint a fogás értéke elérte a 31 millió dollárt, amit átszámítva 9,2 milliárd forintnak felel meg.

Ennek megfelelően kemény büntetésre számíthatnak. Ha a bíróság bűnösnek találja őket, elképzelhető, hogy egész hátralévő életüket a rácsok mögött tölthetik.

Via The Daily Mail, The Rolling Stone