Jogerősen is életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a bíróság január 4-én azt a 45 éves pocsaji férfit, aki a fia előtt először megerőszakolta élettársa 12 éves húgát, aztán a gyerekek előtt megölte a 22 éves nőt tavaly március 11-én.

A Debreceni Ítélőtábla

  • előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés,
  • felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése,
  • szexuális erőszak,
  • kiskorú veszélyeztetése,
  • testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak, és
  • élettársa sérelmére elkövetett zaklatás bűntettében

találta bűnösnek a férfit.

Az elsőfokú ítélet után M. Endre védője hatályon kívül helyezésért, a vádlott pedig enyhítésért fellebbezett. A másodfokú tanács azonban megalapozottnak találta a Debreceni Törvényszék szeptemberi döntését, így a férfi legkorábban 35 év múlva szabadulhat és négy kiskorú gyermeke felügyeleti jogát is elvették tőle.

A pocsaji férfi képtelen volt beletörődni, hogy élettársa elhagyta és a gyerekekkel elköltözött tőle, ezért eltervezte, hogy megöli a nőt. Volt élettársa március 11-én este a húgával Kornyárról vonatozott Derecskére, ahol már lesben várta őket a férfi. A lányokat az autóba kényszerítette, egy kieső földútra vitte és 15 éves fia előtt megerőszakolta a testvéreket, majd egy késsel összeszurkálta a nőt.

A férfi a haldokló nőt a kocsiba tette, a két kisgyereket viszont kiparancsolta az autóból és megtiltotta nekik, hogy beszéljenek.

Végül a testvérek anyja hívta a rendőröket, miután a 12 éves gyerek hazaért és elmesélte, mi történt. Bár M. Sándor azzal hitegette a kislányt, hogy nővérét kórházba viszi, a férfi még órákig várt. Állítása szerint a szürkületre, mert így titokban tudta volna orvoshoz vinni a haldokló nőt.

Kórház helyett az autót a pocsaji rendőrség előtt parkolta el és hívta a mentőket, de már ők sem tudtak segíteni. A nő elvérzett.