18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

pocsaji emberölés

Fia előtt erőszakolta meg élettársa 12 éves húgát, aztán megölte párját egy 45 éves pocsaji férfi

2017.01.04. 15:51

Jogerősen is életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a bíróság január 4-én azt a 45 éves pocsaji férfit, aki a fia előtt először megerőszakolta élettársa 12 éves húgát, aztán a gyerekek előtt megölte a 22 éves nőt tavaly március 11-én.

A Debreceni Ítélőtábla

  • előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés,
  • felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése,
  • szexuális erőszak,
  • kiskorú veszélyeztetése,
  • testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak, és
  • élettársa sérelmére elkövetett zaklatás bűntettében

találta bűnösnek a férfit.

Az elsőfokú ítélet után M. Endre védője hatályon kívül helyezésért, a vádlott pedig enyhítésért fellebbezett. A másodfokú tanács azonban megalapozottnak találta a Debreceni Törvényszék szeptemberi döntését, így a férfi legkorábban 35 év múlva szabadulhat és négy kiskorú gyermeke felügyeleti jogát is elvették tőle.

A pocsaji férfi képtelen volt beletörődni, hogy élettársa elhagyta és a gyerekekkel elköltözött tőle, ezért eltervezte, hogy megöli a nőt. Volt élettársa március 11-én este a húgával Kornyárról vonatozott Derecskére, ahol már lesben várta őket a férfi. A lányokat az autóba kényszerítette, egy kieső földútra vitte és 15 éves fia előtt megerőszakolta a testvéreket, majd egy késsel összeszurkálta a nőt.

A férfi a haldokló nőt a kocsiba tette, a két kisgyereket viszont kiparancsolta az autóból és megtiltotta nekik, hogy beszéljenek.

Végül a testvérek anyja hívta a rendőröket, miután a 12 éves gyerek hazaért és elmesélte, mi történt. Bár M. Sándor azzal hitegette a kislányt, hogy nővérét kórházba viszi, a férfi még órákig várt. Állítása szerint a szürkületre, mert így titokban tudta volna orvoshoz vinni a haldokló nőt.

Kórház helyett az autót a pocsaji rendőrség előtt parkolta el és hívta a mentőket, de már ők sem tudtak segíteni. A nő elvérzett.