Túl jól felépített mesével kért segítséget a rendőröktől az a 11 éves szabadszállási kisfiú, akit anyja késelt meg november 30-án. A gyerek maga hívta a mentőket, akiknek azt állította, hogy egy álarcos alak támadta meg a tanyájuk közelében, csakhogy nem hazudott elég jól.

A kisfiú nyugodt hangon, logikusan felépített történetet adott elő, mégis éreztük, amikor később visszahallgattuk, hogy van benne valami meseszerű. Azt állította, hogy arra ébredt, hogy kint ugatnak a kutyák, felöltözött, hogy kimenjen szétnézni, amikor az udvaron egy csuklyás férfi rátámadt és mellkason szúrta

– mondta a Zsaru Magazinnak Bogdány Gyula, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának helyettes vezetője.

A gyerek telefonálás közben már kezdett összeomlani, az anyja ugyanis szívtájékon és a nyakán is megszúrta, végül életveszélyes állapotban szállították kórházba, ahol azonnal megműtötték, de még itt is makacsul kitartott a meséje mellett.

A rendőrök a tanyán megtalálták az anyát is, aki többször is megpróbálta felvágni az ereit. A kórházban végül mindent beismert: mint mondta, azért akart végezni magával és a gyerekkel, hogy fia ne maradjon egyedül.

Az alezredes szerint a fiú jó tanuló, jó magaviseletű, de befelé forduló gyerek, anyja pedig egy ideje depresszióval küzdött, ami miatt párja elhagyta. A gyerek életkörülményeit már a támadás előtt vizsgálta a gyámhivatal, de nem találtak olyan körülményt, ami miatt ki kellett volna emelni a fiút a családból.

Az anyát a rendőrség emberölés kísérletével gyanúsítja, a bíróság pedig elrendelte előzetes letartóztatását, amit az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell töltenie. A gyereket az apja vette magához és januárban az iskolát is elkezdhette Kecskeméten.