Belső vizsgálatot és fegyelmi eljárást indítottak annak a három parancsnoknak az ügyében, akiknek vezetése alatt különböző magyarországi börtönökből videófelvételek szivárogtak ki, továbbá volt olyan rab, aki a saját Facebook profilját is bentről kezelte - számolt be a mai RTL Híradó.

A Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet, a Budapesti Fegyház és Börtön valamint a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnokának megbízását vonta vissza azonnali hatállyal, indoklás nélkül Pintér Sándor belügyminiszter.

A tiszalöki Magyarország egyik legmodernebb börtöne, a telefonálásnak, és telefonkészülék használatának szabályai vannak mindenhol. A rabok rendelkezésére állnak speciális készülékek, ezeket azonban hívni nem lehet, csak kifelé tudnak róla telefonálni, és minden hívást lehallgatnak. Alkalmatlanok arra, hogy videofelvételeket készítsenek velük, így biztos, hogy mulasztás történt. A szóvivő megerősítette, hogy nem lehet a fogvatartottaknál olyan eszköz, ami képrögzítésre alkalmas.