Tíz év börtönre enyhítette a Szegedi Ítélőtábla annak a férfinak a büntetését, aki 2013. március 4-én egy tompai tanyán kalapáccsal megölte a barátját. A nős V. Zoltán homoszexuális viszonyt folytatott az akkor 21 éves férfival. Féltékenység és anyagi természetű viták álltak a gyilkosság hátterében. A holttestet a saját kertjében ásta el, sittel és háztartási hulladékkal fedte le, de sokáig nem tudta elrejteni. 

Az ítélet indoklásában elhangzott, hogy az I. fokon kihirdetett 14 év túlzósan súlyos volt, tekintettel arra, hogy a tompai férfi büntetlen előéletű és arra is, hogy valójában nem akarta megölni áldozatát, csupán belenyugodott tettének várható következményébe. (Vagyis nem nyújtott neki semmilyen segítséget, csak végignézte, ahogy meghal.)

Az idősebb, nős férfi a 2000-es évek elején költözött Tompára, ahol felesége néha meglátogatta.

Homoszexuális fiatal férfiak társaságát kereste, több férfival volt szexuális kapcsolata,

2009-ben ismerkedett meg a 21 éves férfival, aki édesanyjával és nagymamájával élt együtt.

A két férfi között egy idő után szoros baráti, majd szexuális viszony alakult ki. A sértett csak akkor ment bele szexuális együttlétekbe, ha ittas volt. A vádlott folyamatosan féltékeny volt és anyagi jellegű konfliktusaik is voltak. Sokat veszekedtek.  

- közölte a Szegedi Ítélőtábla.

2011. szeptember 12-én anyagi ügyeken veszett össze a két férfi. V. Zoltán szólt a barátjának, hogy hajoljon le, és nézzen a kocsija alá. Ezután egy vascsővel legalább háromszor fejbe vágta a férfit, aki másnap kórházba került, de hamar felépült a sérülésből. A történtek után a fiatal férfi egy időre meg is szakította a kapcsolatot a barátjával. 

2013. március 4-én a kora délelőtti órákban a fiatalember mégis úgy döntött, hogy elkerékpározik a tompai tanyára, ám amikor később el akart menni egy barátjához, a két férfi újra összeveszett. A vita hevében V. Zoltán a betonasztalról felkapott egy kalapácsot, és azzal többször fejbe vágta a másik férfit. Amikor áldozata a földre került, még egy csapást mért rá. Miután észrevette, hogy nem mozog és a fejéből vér folyik, 

a kert hátsó részébe húzta, és egy kiásott gödörbe tette, majd hamuval és háztartási hulladékkal fedte be.

Ezután eltüntette a vérnyomokat, a biciklit távolabb elrejtette. A maradványokra öt nappal később találtak rá a rendőrök. 

A férfit emberölés bűntettében és súlyos testi sértés kísérletében találták bűnösnek. Az ítélet jogerős.