Egy brit férfi, a 23 éves Josh Pickard egy bár menedzsereként dolgozott Trescóban, a Egyesült Királysághoz tartozó Scilly-szigeteken, ahol 2015 szeptemberében egy privát buli során veszett nyoma. Holttestét 12 nappal később találták meg egy apró lakatlan szigeten. Azt, hogy mi történt vele, egyelőre senki nem tudja, és talán már nem is fog kiderülni. Az ügyben most annyi újdonság van, hogy a halottkém levonta a kézenfekvő következtetést: az áldozat valószínűleg beleesett a tengerbe.

A halottkém, dr. Russell Delaney egy bírósági meghallgatáson közölte, hogy Josh Pickard nem szenvedett komolyabb sérüléseket, amikor a vízbe zuhant. Ennek egyébként azért van jelentősége, mert családja szerint elképzelhető, hogy a férfit valaki szándékosan lökte be a tengerbe. 

A beszámolók szerint eltűnése előtt a bármenedzser alaposan felöntött a garatra. A toxikológiai vizsgálat eredménye alapján annyit ivott, hogy véréből a vezetéshez megengedett alkoholszint 2,5-szeresét mutatták ki. A bulit követő hajnalon Josh Pickard egy golfautóval próbált távozni a helyszínről, de egy fiatal nő rászólt, hogy ne vezessen részegen, és felajánlotta neki, hogy hazakíséri. Az illető néhány perc múlva visszatért, a férfinak viszont nyoma veszett. Holttestét 12 nap múlva egy francia vitorlázó találta meg Trescótól északra, egy apró lakatlan szigeten.

A halottkémi vizsgálat végül arra jutott, hogy nem lehet megállapítani, mi okozta Josh Pickard halálát. Lehetséges, hogy tényleg belelökték a tengerbe, de az sem kizárt, hogy ittassága miatt kiütve terült el a parton, és egy nagyobb hullám ragadta magával.

Via The Sun