Öt éven keresztül – a vádirat szerint csak szóban – bombázta szexuális tartalmú üzenetekkel tanítványait az egyik alapítványi fenntartásban álló soroksári iskola tanára. 

Tavaly februárban először egy tanárnő beszélt az RTL Klub Híradójában arról, hogy szerinte kollégája az iskola egyik faháza mögé hívta a lányokat, hogy jobb jegyeket kapjanak és többször a diákok szexuális életére tett célzásokat az órákon.

A magyar tanárnő a Velvetnek azt mondta, hogy először 2015 novemberében szólt az igazgatónak, hogy kollégája szerinte túllépi a határokat, de valószínűleg azért sem nagyon történt semmi, mert a férfi az igazgató és az igazgatóhelyettes fia.

Aztán előálltak azzal, hogy nyolcszemközt beszéljük meg a dolgokat. Az igazgató, a fia, az igazgató-helyettes, aki a felesége és én. Végül ebből sem lett semmi.

2016 január elején aztán két 15-16 éves lány édesanyja azzal kereste meg, hogy a férfi tanár szexuális célzásokat tett a gyereküknek. A szülők feljelentést tettek, a két diákot, szüleiket és a tanárnőt is meghallgatták, ám őt később kirúgták az iskolából, mondván, elhanyagolta a munkáját. 

Az iskolaigazgató viszont azt mondta, hogy a tanárnőnek nem azért kellett távoznia, mert megvádolta kollégáját, fegyelmi ügyei és alkoholproblémái miatt váltak meg tőle.

Az ügy nyilvánosságra kerülése után a rendőrség zaklatás bűntett gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. A Fővárosi Főügyészség pedig 22 rendbeli kiskorú veszélyeztetés bűntett miatt emelt vádat a tanár ellen.

Több olyan eset volt, amikor a vádlott kijelentéseivel arra utalt, hogy az adott diáklány szexuális szolgáltatásért cserébe jobb jegyet kaphat, más esetekben célzásokat tett a tanulók szexuális életére, vagy szexuális cselekményre utaló kéz-illetve testmozdulatokat tett,

derül ki az ügyészség közleményéből.