Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Bács-Kiskun-Megyei Főügyészség két férfi ellen, akik téglákkal vertek agyon egy Magyarországon kiránduló, 40 éves izraeli férfit Tiszakécskén. Egy romos házhoz csalták, majd álmában rátámadtak. Miután megölték, elvették a nála lévő 3 ezer forintot, 20 dollárt, egy laptopot és egy mobiltelefont. 

Eltűntként keresték

A 40 éves Gross O. a világot járva 2016 márciusában érkezett hozzánk, hogy megtanuljon magyarul. Április közepéig Kecskeméten szállt meg, majd a következő napokat Tiszakécskén töltötte. Alkalmi szállásokon vagy a szabadban, hálózsákjában éjszakázott. A 20 és 22 éves tettesek pedig azzal töltötték a napjaikat, hogy együtt italoztak, alkalmi munkákból tartották fenn magukat. Felfigyeltek a külföldi férfira és eltervezték, hogy kirabolják. 

Már régóta foglalkoztatta, hogy milyen érzés ölni

Tavaly április az egyik férfi találkozott Grossal és felajánlotta neki, hogy egy romos házban töltheti az éjszakát. (Ahol korábban ő húzta meg magát.) A turista jóhiszeműen elfogadta az ajánlatot. 

A romos ház udvarán, a hálózsákjába burkolózva úgy aludt el, hogy karjait is a becipzárazott hálózsákba húzta. A két tettes először úgy gondolta, hogy kirabolják, majd az idősebb férfi felvetette, hogy 

nemcsak kirabolni, hanem meg is kellene ölni, mivel régóta foglalkoztatja a gondolat, hogy milyen érzés ölni.

Tanakodni kezdtek az alvó férfi fölött, hogyan hajtsák végre tettüket, majd az udvaron szerteszét heverő téglákkal először 2-3 méter távolságból, majd egyre közelebbről nagy erővel dobálni kezdték az alvó áldozatukat.

A gyenge fizikumú férfi a támadásra felébredt, de mire kezeit kiszabadította a hálózsákból, már nem tudott védekezni és eszméletét vesztette. Először halottnak hitték, de amikor magához tért, megrugdosták, így tényleg belehalt sérüléseibe.

Az ügyészség szerint a vádlottak gátlástalanul, az átlagosat lényegesen meghaladó, rendkívüli embertelenséggel és brutalitással hajtották végre a gyilkosságot. Ezután átkutatták a holmiját és magukkal vitték két mobiltelefonját, laptopját, fülhallgatóit, a nála lévő 3 ezer forintot és 20 dollárt. 

A holttestet a romos ház melléképületébe húzták be, ahol törmelékkel lefedték. A lopott holmik egy részét másnap eladták, a többit elásták. Tetteikért akár életfogytig tartó fegyházbüntetést is kaphatnak.