Még akkor is acélbetétes bakanccsal rúgták a fejét, amikor már mozdulni sem tudott az a 90 éves csemői férfi, akit 2016. január 6-án raboltak ki és vertek halálra.

A Pest Megyei Főügyészség közleménye szerint a bácsi unokája és egyik társa először 2015 januárjában lopott a férfitól 700 ezer forintot, de akkor még csak elterelték a figyelmét. Egy évvel később viszont már négyen mentek vissza és törtek rá éjjel az idős férfira, aki hiába bizonygatta, hogy nincsen pénze, támadói összeverték és az egész házat felforgatták.

Két öreg karórát, némi bizsut, egy oldal szalonnát és két mobilt vittek el. 

Ha a bácsi telefonja ott marad, a nyomozók szerint biztosan tudott volna segítséget hívni és túl is élhette volna a támadást. Unokáját és két társát felfegyverkezve, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás és lopás bűntettével, harmadik társát pedig különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolja az ügyészség.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség is vádat emelt az ellen a négy férfi ellen, akik 2015. december 7-én  brutálisan összevertek és kiraboltak egy idős tatai házaspárt.

A rablóbanda elfogásán három megye nyomozói dolgoztak össze és végül december 21-én csaptak le a két miskolci és két felsőzsolcai férfira. A nyomozás alatt kiderült, hogy az egyik miskolci férfi még 2010-ben ennek a házaspárnak fát adott el. Öt évvel később a férfi ismerőseinek adott tippet, honnan szerezhetnének könnyen pénzt.

A három férfi hajnalban tört be az idősekhez, de a zajra a férj felébredt. Először őt verték össze, majd a segítségére siető 70 éves feleségét ütötték. Megkötözték az időseket, telefonjaikat összetörték, hogy ne tudjanak segítséget hívni, az ékszerekkel és több mint 600 ezer forintottal pedig elmenekültek.

A 76 éves bácsi a kórházban belehalt sérüléseibe, az asszony pedig maradandó fogyatékosságot eredményező szemsérülést szenvedett.

A főügyészség három férfivel szemben ténylegesen életfogytig tartó szabadságvesztést, míg a tippadóval szemben fegyházbüntetést indítványozott.