Harmadjára került előzetes letartóztatásba az a 25 éves nő, aki tavaly november 7-én, bedrogozva gázolt halálra egy idős férfit és megállás nélkül elhajtott. Három napja  írtunk arról, hogy a bíróság a sofőrt házi őrizetbe helyzte, mondván kedvezőek a személyi körülményei, azaz

  • büntetlen előéletű,
  • igazolt lakhatási lehetőséggel és
  • legális munkavégzésből származó jövedelemmel

rendelkezik, ráadásul a hatóságokkal is együttműködik. A döntés ellen azonban az ügyészség fellebbezet. A másodfokon eljáró bíróság pedig január 18-án

megint előzetes letartóztatásba helyezte a nőt.

Ez azt jelenti, hogy harminc napig most biztosan ott is marad. A másodfokon eljáró bíróság szerint ugyanis

az elsőfokú bíróság által alkalmazott kényszerintézkedés nem elegendő az eljárási célok eléréséhez, a szökés, elrejtőzés veszélyének a kiküszöböléséhez.

A sofőr november 7-én műszempillát ment csináltatni, amikor a Füredi úton kilépett elé a gyalogos, de a baleset után elhajtott, az összetört Audit pedig egy közeli utcában parkolta le. A nő állítólag a szépségszalonban döntött úgy, hogy felhívja a rendőrséget és feladja magát. A gázolót a rendőrök végül a szalonban fogták el, majd őrizetbe vették. 

A bíróság a nőt legelőször első fokon november 10-én helyezte előzetes letartóztatásba, de kétmillió forint óvadék fejében lakhelyelhagyási tilalom alá helyzete volna. A döntés ellen a Fővárosi Főügyészség fellebbezett, a másodfokon eljáró bíróság pedig helybenhagyta azt.

A bíróság egy hónappal később, december 10-én viszont megszüntette a nő előzetes letartóztatását és házi őrizetbe helyezte, a döntés ellen azonban a Fővárosi Főügyészség ismét fellebbezett. Kiderült ugyanis, hogy a 25 éves nő idén áprilisban is bódult állapotban vezetett, és a rendőrök akkor kábítószert is találtak nála. A másodfokon eljáró bíróság december 14-én így aztán megint elrendelte a sofőr előzetes letartóztatását, ami ellen megint fellebbeztek.

A nő korábbi ügyét egyesítették a zuglói gázolással, így egyebek mellett, halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével és segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével gyanúsítják.