Egy fővárosi és egy kiskunfélegyházi székhellyel is rendelkező cégtől bérelte a Szinyei Merse Pál Gimnázium azt a buszt, ami január 20-án éjfél előtt nem sokkal a veronai A4-es autópályán a szalagkorlátnak, majd egy betonfalnak csapódott és kigyulladt.

Telefonon elértük a Pozolit Busz munkatársát, aki azt mondta, hogy

a buszt valóban tőlük bérelték és a két sofőr vállalatunk alkalmazásában áll. Mindkettőjüket tapasztalt buszvezetőnek írta le. Arra a kérdésre azonban nem tudott válaszolni, hogy a sofőrök is az áldozatok között lehetnek-e.

Czakó Tibor, a cég vezetője egyébként a helyszínre tart, őt is próbáltuk elérni, de telefonja, kollégája szerint, lemerült.

Frissítés: Elértük a cégvezetőt telefonon, de a férfi kérdésünkre elcsukló hangon csak annyit válaszolt, hogy úton van a baleset helyszínére, többször elnézést kért és azt mondta, nem tud beszélni.

Frissítés2: Az ügyvezető vasárnap délelőtt az MTI-nek azt mondta, hogy a veronai baleset szörnyű tragédia, a történtekre nincsenek szavak. A tragédiáról szombaton hajnalban, fél kettő körül egyik ismerősétől értesült. A körülményekről és a részletekről azonban csak a hírekből tudott tájékozódni. A két magyar sofőr egy hete, megérkezésükkor „be is jelentkezett″ hozzá telefonon. Elmondták, hogy rendben kiértek a francia hegyvidéki üdülőhelyre, jól járhatóak az utak, és minden rendben volt a csoporttal, velük is és a busszal is.″

 A személyszállítással foglalkozó kiskunfélegyházi székhelyű cég ügyvezetője azt is megerősítette, hogy a sítáborba egy Setra 317 GT-HD típusú, jól karbantartott, jó műszaki állapotú busszal utazott a csoport.

A buszon - a jelenlegi hírek szerint - 56-an utaztak, 16-an bennégtek a járműben, egy utas életveszélyesen, ketten súlyosan, tízen könnyeben sérültek meg, a többiek jól vannak.