Egy szerethető kis melegbár elrejtve egy kis utcában az Astoria és a Ferenciek tere között. Ez nem klausztrofóbia, de a bárban beszippanthat bármilyen beszélgetés.

– így promozzák azt az V. kerületi szórakozóhelyet, ahol a rendőrség szerint a tulajdonos és három alkalmazott hónapokon keresztül elkábította, majd kifosztotta a vendégeket. 

Nem volt nehéz dolguk, a leírás szerint, ha a vendég „egy kis privát dolgot szeretett volna″, a szórakozóhely hátsó részében az intim szobák kiváló teret adtak az intim beszélgetéseknek.

Információnk szerint a rendőrség eddig öt olyan magyar és külföldi férfiról tud, akiknek az italába altatót kevertek, majd miután elkábultak, és nem tudtak védekezni, elvették tőlük a pénzüket, a bankkártyáikat, a mobiltelefonjukat és a személyes irataikat is. De többször előfordult az is, hogy a kábult vendégeket hazakísérték és otthonukban fosztották ki.

A BRFK eddig négy ember ellen indított eljárás: a bár üzemeltetője, a 34 éves S. Tamás, valamint a 37 éves O. Sándor, a 29 éves S. Irén és egy 27 éves kurdi lakos ellen. Mindannyiukat kifosztással gyanúsítják.

Az üzemeltetőt ezen felül prostitúció elősegítésével is, a rendőrök szerint ő még férfiakat is foglalkoztatott, akik pénzért cserébe szexuális szolgáltatást nyújtottak a vendégeknek.

A szórakozóhelyen a túlszámlázás sem volt ritka, ezért a nyomozók a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársaival együtt január 21-én éjfél körül mentek ki a belvárosi klubba és fogták el a gyanúsítottakat, majd kezdeményezték S. Tamás, valamint O. Sándor előzetes letartóztatását.

A Fővárosi Törvényszék január 23-án, hétfőn döntött a két férfi előzetes letartóztatásáról, de végül csak a klub üzemeltetője estében döntött így, ami ellen a férfi és védője is fellebbezett. A bíróság a másik férfit lakhely elhagyási tilalom alá helyezte, ami ellen a Fővárosi Főügyészség fellebbezett, így az a döntés sem jogerős.

A melegbár üzemeltetőjének ügyvédje a Velvetnek azt mondta, hogy védence részleges beismerő vallomást tett.

Védencem azt mondja, hogy hivatalosan nem ő, hanem az élettársa a bár tulajdonosa, de azt elismerte, hogy ő intézte a melegbár ügyeit. Az gyanú szerint az alkalmazottak altatót kevertek a vendégek italába.  Részleges beismerő vallomást tett. 

– mondta Péterfi Ádám, ügyvéd.