Azzal vádolnak egy 30 éves pécsi férfit, hogy házasságszédelgő módszerekkel csalt ki 200 millió forintot egy nála 10 évvel idősebb nőtől. Az asszonyt arra is rávette, hogy börtönbe juttassa vállalkozó férjét. A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség több rendbeli csalás bűntette miatt emelt vádat a férfi és bűntársai ellen. 

Hamar elszédítette az asszonyt

Az eset 2015 áprilisában történt. A 30 éves férfi először a környékbeli vállalkozó felnőtt fiával ismerkedett össze, tőle tudta meg, hogy a család jó anyagi helyzetben van. Kitervelte, hogy a vállalkozó feleségét hálózza be. A nőnek szerelmet vallott, azt állította, hogy házassága megromlott, és ezek után csakis vele képzeli el a jövőjét. 

Az asszony ezt elhitte, és rövid idő után elköltözött a férjétől.

A férjét börtönbe akarta juttatni

A csaló tartott a férjtől, de erre is volt terve. Azt hangoztatta az asszonynak, hogy férjét börtönbe kell juttatnia, de előtte a családi vagyont ki kell menteni.

A feleség – a szeretője utasítására – több feljelentést is tett férje ellen, zaklatás és vagyon elleni bűncselekmények miatt, közben a családi vagyont fokozatosan átadta neki. Ez részben készpénzben történt, mert a férfi a közös jövőjük megalapozása miatt különböző vállalkozásokkal hitegette, másrészt a nő a nevén lévő ingatlant, nagy értékű autóit is átíratta a férfi cégeire.

Ebben a segítségére volt a felesége, illetve még két ismerőse.

A férfi összesen körülbelül 200 millió forint értékű vagyont szerzett meg. Egy részét feleségével együtt utazásra, és megélhetésre költötte. 

A férfit emellett az ügyészség további csalásokkal is vádolja, melyekkel közel 30 millió forint kárt okozott áldozatainak. Tettéért 5-10 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.