A Blikk információja szerint súlyos betegségben szenvedett és börtönben meghalt a 11 éves Szita Bence mostohája, aki 2012. október 29-én két hajléktalan férfival megkínozta és élve elásta akkori élettársa fiát. Polcz Erikát és társait 2014. január 10-én a Pécsi Ítélőtábla jogerősen tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte.

A lap úgy tudja, hogy az asszonyt korábban mellrákkal műtötték, később újabb súlyos betegséget diagnosztizáltak nála. Információnk szerint Polcz Erika január 29-én, vasárnap reggel a tököli rabkórházban halt meg. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának sajtóosztályán a Velvettel annyit közöltek, hogy valóban elhunyt egy rab, akit Kalocsán őriztek, de a fogvatartottak személyiségi jogaira hivatkozva ennél többet nem mondtak.

Szita Bence mostohája jogerős büntetését is Kalocsán töltötte.

A temetéséről elvileg Polcz Erika családjának kellene gondoskodnia, ha azonban hozzátartozók ezt nem vállalják, az illetékes önkormányzatra hárul a feladat.

Általánosságban elmondható, hogy ha egy fogvatartott a büntetés-végrehajtási intézetben elhalálozik, akkor az intézet értesíti a fogvatartott hozzátartozóját, aki amennyiben vállalja az elhunyt eltemetését, arról írásban nyilatkozik.
Ha nincs az elhunyt eltemettetésére köteles személy, vagy olyan személy, aki azt vállalná, a büntetés-végrehajtási intézet a halálesetet nyolc napon belül bejelenti az elhalálozás helye szerint illetékes anyakönyvvezetőnél és megkeresi a haláleset helye szerint illetékes önkormányzatot a köztemetéssel kapcsolatos intézkedések megtétele érdekében.

- mondta kérdésünkre Orosz Zoltán, a BvOP szóvivője.

Úgy tudjuk, hogy Polcz Erikát édesanyja rendszeresen látogatta a börtönben. Információnk szerint a Büntetés-végrehajtási Intézet már értesítette az asszony családját a halálesetről.