Bence minden nap velem van és elkísér bárhová megyek! Napközben felveszek egy álarcot, dolgozom, nem beszélek róla senkinek. De hiába telt el öt év, legbelül nem lett könnyebb, talán soha nem is lesz. 

– mondta a Velvetnek Szita Szilvia, a meggyilkolt Szita Bence édesanyja. A gyereket 2012. október 29-én nevelőapja barátnője és két hajléktalan férfi megkínozta, majd élve elásta.

Az anya a történtek óta próbált talpra állni és mostanra sikerült is neki. Elhatározta, hogy segíteni fog másoknak, akiket hasonló tragédia ért és elvesztették gyereküket. Ezért 

jelentkezett a veronai buszbalesetben érintett családoknál.

Az interneten felvette a kapcsolatot néhány családtaggal és próbál segíteni a gyász feldolgozásában azoknak, akiknek szüksége van rá hogy olyan emberrel beszélgessenek, aki átélt hasonló tragédiát. 

Szita Bence édesanyjaként együtt tudok érezni a gyászoló szülőkkel. Ha bárkinek tudok segíteni, vagy esetleg érdekli hogyan éltem túl a kisfiam elvesztését, az nyugodtan jelezzen. Tudom, nagyon nehéz, de erősnek kell lenni a mindennapokban! Igenis fel kell állni, tenni a dolgunkat, és élni tovább az életünket még akkor is, ha már a gyerekünk nem lehet velünk. 

Korai volt a vég

A Pécsi ítélőtábla Polcz Erikát és két társát 2014. január 10-án tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte, azaz soha nem szabadulhattak volna. A nő azonban három évvel a jogerős ítélet kimondása után, január 29-én, vasárnap a tököli rabkórházban meghalt.  Az asszonyt korábban mellrákkal műtötték, később pedig újabb súlyos betegséget diagnosztizáltak nála.

Szita Szilvia korábban is azt nyilatkozta, hogy felfoghatatlan számára, hogy egy anya  (akinek ráadásul pontosan Bencével egyidős fia volt –  a szerző), hogyan volt képes ilyen embertelenül elbánnni egy gyerekkel.

Bevallom, korainak tartom a halálát. Őszintén remélem, valamit visszakapott a rácsok mögött abból a fájdalomból, amit nekünk okozott és a mindennapjait szenvedéssel töltötte. A családját és a gyerekeit viszont sajnálom, ők nem tehetnek semmiről, az ő életüket is tönkretette. 

Nem valószínű, hogy ugyanoda temetik, mint Szita Bencét

A Velvet információja szerint Polcz Erika családja néhány éve eladta kaposvári házukat és a településről egy Baranya megyei városba költöztek. Az asszonyt a Kalocsai fegyházban édesanyja rendszeresen látogatta, gyerekei viszont elfordultak tőle.

A büntetés-végrehajtási intézet még vasárnap értesítette a nő rokonait a halálesetről, de úgy tudjuk, hogy Polcz Erika személyes holmijait még nem vették át és egyelőre arról sem döntöttek, hogy gondoskodnak-e az asszony temetéséről.

Amennyiben nem, úgy a büntetés-végrehajtási intézet a halálesetet nyolc napon belül bejelenti az elhalálozás helye szerint illetékes anyakönyvvezetőnél és megkeresi a haláleset helye szerint illetékes önkormányzatot, hogy intézkedjen a temetésről.