A Velvet információja szerint annak a 34 éves férfinak a holttestét találhatták meg az M0-ásnál, aki évekig az egyik banki jelzáloggal terhelt ingatlanokkal trükköző cég egyik üzletkötője volt. 

A férfiról december 23. óta nem tudtak semmit ismerősei, a rendőrség pedig eltűnés miatt körözte, ami azóta egyébként már nem elérhető a rendőrség oldalán.

Az Átlátszó még tavaly szeptemberben írt az IBH Depo Zrt.-ről, ahol azzal kecsegtették az ügyfeleket, hogy olcsóbban tudnak megvenni olyan ingatlanokat, amelyeket bankok visszavettek hiteleket bebukó személyektől. Csakhogy sem  az ingatlanokat, és egyelőre a beszedett összegeket sem kapták vissza azok, akik rácsúsztak a cég ellenállhatatlan ajánlatára. A BRFK tavasz óta nyomoz az ügyben, több tucat károsultról és csaknem egymilliárd forintos csalásról tudnak.

A férfi a kamerafelvételek szerint december 23-án délután akart kiállni a kocsijával egy XVI. kerületi társasház garázsából, de barátai szerint annyira részeg volt, hogy már ez sem sikerült. Ismerősei a Velvetnek decemberben még arról beszéltek, hogy az utóbbi időben több volt ügyfele is megfenyegette a férfit, aki korábban kétszer akart már öngyilkos lenni.

Állítása szerint nem tudott arról, hogy az ügyfelek nem kapják vissza a pénzt. Idén tavasszal beszélt arról, hogy a cégnek likviditási problémái vannak és már ő is alig kapott fizetést. Arról nem tudunk, hogy az üggyel kapcsolatban őt is kihallgatták volna.

Információnk szerint a férfi a XVI. kerületi társasháztól 1800 méterre, egy erdős részen találták meg, a rendőrség jelenleg is helyszínel. Kérdéseinkkel kerestük a BRFK-t, amint válaszolnak, posztunkat frissítjük.

A BRFK szóvivője megerősítette, hogy valóban egy férfi holttestét találták meg, az idegenkezűséget azonban kizárták, a haláleset körülményeit közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálják.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.