Biztosan nem volt ittas az a kamionsofőr, aki február 13-án hétfőn az M5-ös autópályán elsodorta a leálló sávban igazoltató fiatal rendőrnőt és társát. A 23 éves törzsőrmester a helyszínen meghalt, a másik rendőr és egy nő pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

Mielőtt a kamionos hétfőn Budapestről Hódmezővásárhelyre indult a telephelyen kötelezően szondát fújattak vele, a szállítmányozó cégnél ugyanis ez a szabály. Úgy tudjuk, a pihenőideje is bőven megvolt, mert vasárnap nem dolgozott és csak hétfőn reggel ült a vasárut szállító kamionba.

Mindössze tíz perce vezetett, amikor az igazoltató rendőrökbe rohant.

Farsang Andrea, a férfi ügyvédje  a Velvetnek megerősítette, hogy a kamion azért sodródott át a leállósávba, mert a sofőr a vezetőfülkében a rádiót tekergette. 

Épphogy egy kicsit áttért a másik sávba és sajnos mindez elég volt ahhoz, hogy tragédia történjen. Védencem azonnal beismerte a bűnösségét, a mai tárgyaláson ezt fenntartotta. Nagyon megviselték a történtek. Tíz éve dolgozik kamionsofőrként, eddig egymillió kilométert vezetett balesetmentesen.

Az ügyészség azért indítványozta a férfi előzetes letartóztatását, mert a vádhatóság szerint fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. 

A nyomozási bíró az indítványt megvizsgálta és mivel megalapozottnak találta február 15-én, szerdán harminc napra elrendelte a férfi előzetes letartóztatását. A döntés nem jogerős, a sofőr ügyvédje fellebbezést nyújtott be ellene.

Védencem a romániai Csíksomlyón él, ez nagyrészt magyarok lakta település. 22 éve házas és 22 éve ugyanott él. Álláspontom szerint nem kell tartani attól, hogy elszökik. 

A 47 éves férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásával gyanúsítják.