Jogerősen 13 év fegyházra ítélte március 16-án a Szegedi Ítélőtábla azt a férfit, aki nem tudta feldolgozni, hogy élettársa 2015 májusában elhagyta, és bedrogozva, egy konyhakéssel többször megszúrta egyéves kislányát. A gyerek életét az orvosoknak végül sikerült megmenteni. 

A férfi teljesen elhagyta magát, miután élettársa szakított vele. Drogozni kezdett, hallucinált, többször azt képzelte, hogy a családtagjai megakarják ölni. 

2015. szeptember 10-én reggel magához vett egy konyhakést,

bal karjával magához ölelte kislányát, a másik kezével a baba mellkasát négyszer megszúrta,

ezután pedig saját magát is, háromszor. De az öngyilkossági kísérletét nem tudta befejezni.

A családtagjai találtak rá a férfira. Kicsavarták a kezéből a kést, hívták a mentőket, és először fel sem tűnt nekik, hogy a kislány is megsérült. A nagymama vette észre, amikor pelenkát cserélt. A Szegedi Klinikán mentették meg a baba életét. 

Az ítélet indoklásakor elhangzott, hogy az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék kellő alapossággal tárta fel a körülményeket, megalapozott ítéletet hozott, amikor tavaly szeptemberben 13 év fegyházra ítélték a férfit. A másodfokú tanács nem látott indokot sem a büntetés súlyosbítására, sem annak enyhítésére, ezért az elsőfokú ítéletet helybenhagyták. 

Az ítélet jogerős, fellebbezésnek nincs helye.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.