Egy 18 éves bonyhádi fiatal volt az a támadó, aki március 16-án éjjel a M7-es autópálya Pest és Fejér megyei szakaszán négy benzinkutat rabolt ki, majd Székesfehérvár közelében öngyilkos lett, írja a police.hu.

A rendőrség csütörtökön délután közzétette az egyik benzinkút kamerafelvételét, amin az látszik, hogy a férfi ahogy belép a shopba azonnal tüzet nyit az alkalmazottakra, akik közül sem itt, sem pedig a többi benzinkúton nem sérült meg senki.

A 18 éves fiú március 16-án éjjel háromkor először az egyik budaörsi kutat rabolta ki, ahonnan egy Audija egy tárnoki benzinkúthoz ment, majd a Váli-völgyi, valamint a Velencei lehajtóknál található benzinkutakat is megtámadta. A fiatal az utolsó kúttól az M7-es autópályán Siófokig menekült, végül a 7-es számú főúton haladt vissza Székesfehérvár felé, miközben három megye - Pest, Somogy és Fejér - rendőrei üldözték.

A fiatal végül a 68-as úton egy körforgalomban kisodródott az autójával és egy vadászfegyverrel fejbe lőtte magát.

Kiderült, hogy a fiú március 15-én egy búcsúlevelet hagyott családjának és apja engedéllyel tartott vadászfegyverével és autójával elment otthonról.