Mint arról beszámoltunk, az etyeki Korda Filmstúdió egyik csarnoképülete március 21-én, kedden reggel gyulladt ki. Az ötös stúdió kapott lángra, pont az, amelyikben az elmúlt hetekben az új Robin Hood-film legnagyobb és legdrágább díszletét állították fel. Az esetről most az egyik dolgozó nyilatkozott az ATV Híradójának. Szerinte a tüzet egy felforrósodott lámpa okozhatta. Az illető arról is beszélt, hogy egy jelenetet még fel kellett volna venniük, ezért újra kell építeniük a díszletet.

A Velvet úgy értesült, hogy az elégett díszlet értéke nagyjából 200 millió forint lehetett, a Népszava szerint azonban a kár akár a 50 milliárd forintot is elérheti. A stúdió tulajdonosai közben egy nyílt levélben köszönték meg az oltást végző tűzoltók és katasztrófavédők munkáját.

Vészhelyzet idején mutatkozik meg igazán az emberi nagyság és szolidaritás. A Korda Stúdió 5. számú műtermében kedd reggel tűz ütött ki. Lángra kaptak az ott lévő díszletek, kellékek és festékanyagok. Személyi sérülés nem történt, a tűz keletkezésekor a csarnokban dolgozók biztonságos helyre távoztak. A helyszínre érkező tűzoltók és a katasztrófavédelem munkatársai sokszor életüket kockáztatva védték a Korda Stúdió értékeit. Megfeszített munkájuknak köszönhetően a hazai filmipar fellegvárának tekinthető komplexum más épületeiben semmilyen kár nem keletkezett, ott a forgatások és gyártási munkálatok zavartalanul folytatódnak. A csarnok tetőszerkezete a szakszerű és folyamatos hűtés következtében nem omlott be. A helyszínen azonnal megjelent Etyek polgármestere, illetve a rendőrség és a mentők kollégái. A filmipar képviselői folyamatosan hívták munkatársainkat, és együttérző támogatásukról biztosítottak minket. A Korda Stúdió tulajdonosa és minden munkatársa ezúton mond köszönetet, és tiszteleg a munkájukat a legnagyobb szakértelemmel és odaadással végző szakemberek előtt.