Egy 20 éves brit fiú, a Ramsgate városában élő Carl Gregory tavaly októberben a szakítása miatti csalódottságát fejezte ki egy Facebookra posztolt fotóval, amin egy meg nem nevezett hölgy veti rá magát egy jókora péniszre, pontosabban az azt ábrázoló szoborra. A képaláírásban azt is hozzátette, hogy a legtöbb nő hasonló módszerrel próbál túllépni az exén. Ez indította be az események szerencsétlen láncolatát, ami néhány óra múlva a meggyilkolásához vezetett.

Mint kiderült, a fotó Carl Gregory volt barátnőjéhez is eljutott, akinek cseppet sem tetszett, amit a posztban látott. Chloe Lemare először alaposan összeveszett a fiúval, majd felhívta Christopher Pollard névre hallgató ismerősét, akinek elpanaszolta, hogy exe lotyónak nevezte.

A 20 éves Pollard ezután egy harmadik férfi, a 27 éves John Dickson társaságában kereste fel a csalódott szerelmest, hogy közös erővel leckéztessék meg a történtek miatt.

A három fiatal egy bevásárlóközpont parkolójában konfrontálódott, ahol vitájuk hamarosan tettlegességig fajult. A vád szerint John Dickson fojtogatni kezdte Gregory-t, aki ennek következtében elájult, majd a helyszínen életét vesztette. Holttestére néhány perc múlva a bolti alkalmazottak találtak rá a földön.

John Dickson tagadta a fojtogatás tényét, ám a bizonyítékok nem sok kétséget hagytak tette felől, ezért a bíróság gyilkosság vádjában találta bűnösnek, és életfogytig tartó börtönre ítélte. Társát, Christopher Pollardot viszont minden vádpontban felmentették.

Via The Sun, BBC