Először nagyobbik fia, az ötéves Bálint lábát látta meg édesapja az egyik nagyfügedi víztározóban egy ágon fennakadva, hároméves gyereke holtteste viszont már csak azután került elő miután a tűzoltók kiszivattyúzták a tározóból a vizet. A nagyfügedi testvérek kétéves öccsükkel április 2-án, játék közben csavarogtak el házuk udvaráról, és mindhárman beleestek egy legalább négy méter mély víztározóba. 

Egyedül a legkisebb gyereket, Dánielt sikerült vasárnap délelőtt élve kimenteni a vízből, őt a gyermekintenzív osztályon kezelték és az orvosok folyamatosan küzdöttek az életéért. 

A kisfiút mentőhelikopterrel szállították a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházba, de útközben és az intenzív osztályon is többször újra kellett éleszteni, mert a keringése összeomlott.

A gyermek kritikus állapotban került be, kómában volt, mesterségesen lélegeztetni kellett. Kedden hajnalban azonban elhunyt. 

– tudtuk meg Bolyos Arankától, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház gyermekintenzív osztályának főorvosától.

A család egyik ismerőse a Velvetnek azt mondta, hogy a négygyermekes, fiatal szülők gazdálkodásból élnek. Vasárnap délelőtt az apa az udvaron dolgozott a három fiú mellett, miközben felesége a házban vigyázott a negyedik gyerekre. A szomszédok szerint a testvérek egyik pillanatról a másikra tűntek el, és bár az apjuk azonnal keresni kezdte őket, túl későn találta meg a gyerekeket.

Beszéltünk a fiúk nagyapjával, aki annyit erősített meg, hogy kétéves unokája  nagyon rossz állapotban van és egyre fogy a reményük, hogy felépülhet. A szülők egyelőre telefonon tarják a kapcsolatot a kórházzal, mert még egyikőjük sem volt olyan állapotban, hogy Nagyfügedről Miskolcra utazzanak.