20151510105853

Megölte és elásta szeretőjét, majd egy ágyneműtartóban bujkált a rendőrök elől

2017.04.06. 09:55

A rendőrök elfogták azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy 27 késszúrással megölte alkalmi barátnőjét, majd a holttestet egy szőnyegbe csavarva Kalocsára vitte, és egy ház tövében elásta. Szülei házában, az ágyneműtartóban bujkált, amikor elkapták.

R. Emília 2015 augusztus közepén nem ment be dolgozni abba Népszínház utcai szállodába, amiben egyébként tulajdonrésze is volt. Férje – akivel akkor már különéltek – hiába hívta telefonon feleségét, nem tudta elérni, végül egy hét után jelentette be a rendőrségen az asszony eltűnését, akik először eltűnés miatt is körözték a nőt.

Az eltűnést követően egyik közös ismerősük felment az asszony józsefvárosi lakására, ahol az ágyat véresen találta, és azonnal hívta a rendőrséget.

Az igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a nőt legkevesebb 27 késszúrással ölték meg. 

A rendőrök a férfit végül egy hónappal a gyilkosság után szülei kalocsai házában fogták el és őrizetbe vették, majd a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztálya az emberölés megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást befejezte, és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségnek elküldte.