Bár a tárgyalásokon K. Attila végig következetesen állította, hogy ajándékba vitte volt barátnőjének azt a kést, amivel végül a 44 éves, kétgyerekes asszonyt lemészárolta, a bíróság szerint a férfi előre tervezett és konkrét célokkal érkezett a nő házába 2015 márciusában: vagy visszafogadja volt barátnője, vagy őt és magát is megöli.

A Budapest Környéki Törvényszék ezért április 10-én első fokon

előre kitervelten, különös kegytelenséggel elkövetett emberölés miatt életfogytiglan tartó fegyházbüntetésre ítélte a férfit,
aki leghamarabb 30 év múlva szabadulhat. 

A 33 éves férfi és a 41 éves nő 2014 novemberében, az interneten ismerkedett meg egymással. Bár K. Attila Angliában dolgozott, és csak ritkán tudtak találkozni, mégis beleszeretett a nőbe, aki egy szentendrei étterem tulajdonosa volt. A férfi 2015. március 13-án hazalátogatott külföldről, és látni szerette volna a nőt, aki kezdetben hezitált, végül mégis belement a találkozóba.

A késő éjszakai randevún viszont megint összevesztek, és a férfi annyira elvesztette az önuralmát, hogy az asszony házában 

56-szor, a mellkasától a combjáig össze-vissza szurkálta a nőt, majd elmenekült a helyszínről.

Az asszony gyerekei a gyilkosság alatt mindvégig a szomszéd szobában aludtak, a holttestet is a nő nagyobb fia fedezte fel, aki még látta elmenekülni K. Attilát. A férfi a gyilkosság után órákig bolyongott Szentendrén, majd felcsengetett egy idegen nőhöz, aki nem engedte be. Végül hajnali háromkor hívta fel a rendőrséget és feladta magát.

kizárt, hogy önvédelem

A bíróság idén januárban azért halasztotta el az ítélethirdetést, mert a férfi azt állította, hogy önvédelemből ölt, és először a nő támadott rá. A rajta lévő szúrt és metszett sérülések esetében viszont nem volt egyértelműen megállapítható, hogy ezeket saját magának okozta, vagy támadás közben szerezte. A bíróság hétfőn viszont

egyértelműen kizárta, hogy a férfi védekezés közben szerezte volna sérülései, már csak azért is, mert a nő házában sehol nem rögzítették K. Attila vérnyomait.

A törvényszék szerint további súlyosbító körülménynek számított, hogy tettével a nő két gyermekének egy életen át tartó, súlyos lelki sérüléseket okozott, illetve, hogy a gyilkosság után alkoholt is találtak a szervezetében.