Ezt mondta az utolsó szó jogán a korábban a kamaraerdei idősek otthonában ápolóként dolgozó férfi, aki megfojtotta az egyik idős, magatehetetlen betegét. Még aznap egy másik asszonyt is próbált megölni az osztályon, ez azonban nem sikerült neki.

I. Tamás először mindent bevallott, majd meggondolta magát és később azt állította, hogy talán csak képzelte a gyilkosságot. A bíróság szerint viszont nagyon is valóságos volt a bűncselekmény elkövetése, 13 év fegyházra ítélték és soha többet nem dolgozhat ápolóként. 

Besétált a pszichiátriára, és mindent bevallott

Több szempontból is nehéz volt az ügy bizonyítása, mert nem voltak szemtanúk, és az elhunyt idős asszony egyébként is rossz állapotban volt. A halála kapcsán először fel sem merült, hogy bűncselekmény történhetett. Látható jele nem volt annak, hogy bántalmazták, az ügyeletes orvos megvizsgálta, de nem fogott gyanút.

2015. augusztus 7-én, a történtek után három nappal I. Tamás besétált az egyik budapesti pszichiátriára és elmondta, hogy

kínozza a lelkiismerete, és attól tart, ha bemegy dolgozni, akkor másoknak is ártani fog.

Az orvossal közölte, hogy korábban nappali műszakban dolgozott, amikor hirtelen erős ölési kényszert érzett. Bement a kórterembe, és az egyik betegének arcára egy párnát szorított. Az asszony azonban kiabálni kezdett, így gyorsan visszatette a feje alá a párnát. 45 perccel később kiválasztott egy másik beteget. 

A 83 éves asszonynak szintén párnát szorított a fejére, közben az orrát és a gégéjét is leszorította. 

Amikor az asszony már nem lélegezett, eufóriát érzett, mert ő dönthetett az élete fölött. 

Személyiségzavara van, de nem elmebeteg

A férfi a rendőrségen először teljes beismerő vallomást tett. Később ezt arra módosította, hogy talán meg sem történt, és lehet hogy csak képzelte a történteket. Emellett végig kitartott a tárgyalásokon, erre utal az is, amit az utolsó szó jogán mondott. 

Csak a Jóisten tudja, hogy bűnös vagyok-e. Ha igen, akkor bocsánatot kérek mindenkitől!

Szemtanúk híján, kizárólag a szakértők segítségével lehetett kideríteni, hogy mi történt az idős asszonnyal valójában. A boncolás kimutatta, hogy öt külsérelmi nyom volt az áldozat testén, nem zárható ki, hogy ezek a támadástól keletkeztek, de ugyanakkor teljes bizonyossággal sem lehet állítani. Viszont látható volt garati belső vérzés, ami egyértelműen fojtogatásra utal, mástól nem származhatott. 

Ráadásul két, egymástól független elmeorvos is arra a megállapításra jutott, hogy a férfi tudatában volt annak, hogy mit tesz, vagyis büntethető azért, amit elkövetett. 

Úgynevezett kevert személyiségzavara van, döntően skizoid jegyekkel, ami azt jelenti, hogy hajlamos a fantáziálásra és a belső világban élésre. Ehhez társul szorongásos zavar és az alkohol káros használata. Ami pedig azt jelenti, hogy amikor alkoholt ivott, akkor egyszerre nagyon sokat 

– ezt állapították meg a szakértők. Azonban ez nem jelent elmebetegséget, nem volt olyan tényező, ami korlátozta volna tettének felismerésében. 

Teljes felmentésért fellebbezett 

A bíróság mindent figyelembe véve május 2-án úgy határozott, hogy I. Tamás bűnös, több emberen elkövetett és védekezésre képtelen emberölés kísérletében. (Ez egy egybefoglalt ítélet, mivel az egyik áldozat életben maradt, ezért több emberen elkövetett emberölés kísérlete - szerző.) 

Elsőfokon 13 év fegyházra ítélték és örökre eltiltották a szakmájától. Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosbításért fellebbezett, I. Tamás és védője elsősorban felmentésért. A jogerős döntésig a férfi előzetes letartóztatásban marad