Hétfő este robbanás történt Ariana Grande koncertje után Manchesterben - a terrortámadásban, amelyet az amerikai énekesnő telt házas koncertjének végén követtek el, 22-en életüket vesztették, és 59-en megsebesültek.

Két nappal a tragédia után már többet lehet tudni az áldozatokról is, vagy a sajtóhírek, vagy a hozzátartozók közösségi médiában posztolt megemlékezései alapján. Így 12 áldozat neve már nyilvánosságra került.

(Szerda délutáni sajtóhír szerint a manchesteri terrortámadás összes áldozatát  azonosították , a neveket azonban csak a halottszemle után hozhatják nyilvánosságra. Ez még minimum 4-5 napot vesz igénybe.)

Georgina Callander

Az első azonosított áldozat a 18 éves Georgina Callander volt, aki két éve még közös szelfit is készített Ariana Grandéval, és még a koncert előtt is rátweetelt az énekesnőre, hogy mennyire várja már a hétfői bulit. A fiatal lány a kórházba szállítás után halt meg, édesanyja mindvégig mellette volt - azóta barátai és ismerősei a Twitteren emlékeznek meg róla. 

Saffie Rose Roussos

A nyolcéves Saffie Rose Roussos a terrortámadás legfiatalabb áldozata. A kislány az édesanyjával, Lisával és testvérével, Ashlee-vel ment el a koncertre - őket még mindig ápolják a kórházban. A gyermek a kórházban halt bele a robbantás okozta sérüléseibe. Saffie Rose a Tarleton általános iskola diákja volt - az egyik tanítója elmondta, hogy egy gyönyörű kislány volt, akit mindenki szeretett.

John Atkinson

Kedd este azonosították a harmadik halálos áldozatot, John Atkinsont. Az egészégügyi főiskolás, 26 éves férfi éppen akkor lépett ki a stadionból a koncert után, amikor a jegypénztárak mellett felrobbant a bomba.

Nell Jones

A 14 éves Nell Jones halálát a Holmes Chapel középiskola egyik tanára erősítette meg. 

Alison Howe és Lisa Lees

A 45 éves, roytoni Alison Howe és a 47 éves oldhami Lisa Lees barátok voltak, együtt várakoztak az aréna folyosóján, hogy hazavigyék lányaikat, amikor a bomba felrobbant a közelükben.

Jane Tweddle-Taylor

Az 51 éves nő egy blackpooli középiskola recepciósa volt, kollégái nagyon kedves, jószívű embernek írták le. Ő a barátja lányáért érkezett az arénába hétfő este. 

Angelika és Marcin Klis

A New Yorkban élő lengyel házaspár a lányukért, a 20 éves Alex Klisért ment a Manchester Arena bejáratához. 

  

Martyn Hett

A 29 éves PR menedzser egy barátjával ment el Ariana Grande koncertjére, de koncert után különváltak. Martyn néhány éve egy tetoválós műsorban is szerepelt a lábán található Dierdre Barlow-tetoválása miatt. (Dierdre Barlow egy brit szappanopera, a Coronation Street egyik főszereplője volt). 

Kelly Brewster

A 32 éves sheffieldi nő a testével próbálta megvédeni a 11 éves unokahúgát a robbanás pillanatában, és ezt sajnos nem élte túl. Ezt a tragikus tényt barátja, Ian Winslow közölte a Facebookon.

Olivia Campbell 

A 15 éves lányról édesanyja emlékezett meg közösségi oldalán egy szívhez szóló posztban. A Tottington középiskola diákját az intézmény egyik tanítója kivételes, magával ragadó személyiségnek írta le. 

Update: a város rendőrfőnöke, Ian Hopkins szerda délután bejelentette, hogy egy rendőrnő is életét vesztette a hétfői robbantásban. 

via Daily Dot, AP, BBC