A rendőrség szerint a Citroën Picasso vezetője

nem adta meg az elsőbbséget a szemből érkező Mercedesnek

a május 15-én történt, Dózsa György úti balesetben. A Zsaru Magazin azt írja a baleset körülményeiről: a citroënes a Dózsa György úton, a Kassák Lajos utcai kereszteződés piros lámpájánál várakozott, hogy balra forduljon. A zöld jelzésnél indult el, de nem adta meg az elsőbbséget a szemből szabad jelzésre érkező Mercedesnek, ami emiatt Citroën jobb oldalába csapódott. 

A nagy erejű ütközés mindkét autót feldobta a járdára, egy fát kettétörtek, a Mercedes ettől nem messze megállt, de a Citroën a trolibuszmegállóba csapódott 

– mondta a lapnak Jámbor Zoltán, a BRFK  közlekedés-baleseti osztályának vezetője. 

Egy autóval indultak el a Vízművektől

A Citroën utasa, egy 23 éves budapesti férfi, azonnal életét vesztette, egy 37 éves férfi pedig a kórházban halt bele a sérüléseibe. (A kamerafelvételek alapján a fiatalember a jobb hátsó ülésen ült, 37 éves kollégája pedig előtte, az anyósülésen.) A 23 éves férfire sokáig azt hitték, hogy a buszmegállóban várakozott, de a rendőrség szerint valószínűleg kirepült az autóból. A Citroënt vezető 45 éves férfit súlyos mellkasi sérülésekkel került kórházba, állapota jelenleg stabil, de még mindig súlyos sérülései vannak.

A balesetben megsérült a Mercedes 39 éves  sofőrje  is, illetve  három nő, akik a megállóban várakoztak. Egyikük, egy 62 éves asszony súlyosan.

Több szakértői vizsgálat hátra van 

A Citroen sofőrjét  – állapota miatt – még nem, a Mercedes sofőrjét viszont már kihallgatták. M. Richárd korábban a Velvetnek azt mondta, hogy a zöld lámpánál nyomott egy gázt, de nem emlékszik pontosan mennyivel ment. A férfi azt is állította, hogy az ütközés előtt viszont próbált fékezni. 

Habár a helyszínen nem találtunk féknyomot, ez nem jelent semmit, lehetséges hogy rövid idő alatt a fékrendszer még nem tudta kifejteni a hatását. Műszaki szakértő fogja majd megmondani, hogy a sofőr próbált-e fékezni, illetve hogy túllépte-e a sebességhatárt. 

A rendőrség halálos közúti baleset okozása miatt indított eljárást, egyelőre ismeretlen tettes ellen. 

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Még mindig nem tudták kihallgatni a Dózsa György úton balesetet szenvedett Citroën sofőrjét

A rendőrség szerint nem adta meg az elsőbbséget a szemből érkező Mercedesnek, de még sok vizsgálat van hátra.

13 · May 24, 2017 09:03am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments